H65 Höör räckte inte till borta mot Zalau

HÖÖR H65 Höör räckte inte till mot hemmastarka HC Zalau i EHF-cupen.
– Vi bjuder tyvärr på alldeles för mycket, säger tränaren Ola Månsson efter förlusten med 21-24 i Rumänien.

H65-damerna inledde gruppspelet i EHF-cupen med att hemmaslå Banik Most från Tjeckien. Men i den första bortamatchen i gruppen gick det inte vägen.
– Matchbilden blev den förväntade. Vi visste vad som krävdes för att vinna, men vi gjorde det inte. Vi gör för enkla misstag och ger dem kommandot gång på gång, konstaterar H65-tränaren.
Fram till ställningen 14-14 i mitten av den andra halvleken så var det hela trots allt en vidöppen historia. Då gjorde rumänskorna ett ryck med tre raka mål. Sedan kom H65 aldrig ifatt.
– Alla kämpar och krigar, och spelarna gör många bra saker. Men vi vinner bara sju returer, det håller inte. Vi möter några av de bästa laget i Europa, och då får man ingenting gratis, påpekar Ola Månsson.

Hemmalaget tilläts ta både långa anfall och när det var time out, fick spelare och tränare i HC Zalau stå kvar hur länge som helst på planen trots att tiden var ute.
– Sådant får man räkna med när det är bortaplan för oss. Motståndarna fick dessutom tolv straffar.
– Men det är inte det som vi faller på. Vi missar avgörande avslut i viktiga lägen, och tar ett par onödiga utvisningar. Det har vi inte råd med att göra, förklarar H65-tränaren.
Vid underläge 17-21 stod matchuret på 53.37. Då tog H65 sin sista time out, och laget chansade med en extra utespelare och spel med två mittsexor i ett sista försök att komma ifatt målmässigt.

När Anna Olsson gjorde 20-22 på straff och HC Zalau samtidigt fick en spelare utvisad, så tändes det ett litet H65-hopp.
Men då brände laget två kantavslut, tappade ett par returer, och hemmalaget kunde hålla undan till seger med 24-21.
Bäst betyg i H65 fick lagkaptenen Sofia Hvenfelt och målvakten Jannike Wiberg.
I och med segern har HC Zulau och H65 vardera två poäng i tabellen, som toppas av norska Larvik. På lördag är det match i EHF-cupen mot Larvik i Eslövshallen, där det bjuds på fri entré för att skapa ett publiktryck.
– Fast vi har match redan om 72 timmar. Och redan då har vi chans till revansch, säger Ola Månsson efter slutsignalen på söndagen.

Han tänker förstås på onsdagens derby mot tabelltvåan Kristianstad HK, som i helgen lite överraskande föll borta mot Skövde.
Söndagens EHF-match direktsände H65 Höör på sin egen facebooksida, och som mest var det drygt 330 personer samtidigt inne och tittade på matchen.

Dagens fråga

Har du rest med ersättningsbuss idag?

Loading ... Loading ...

Webbkryss