Take away-bar öppnar i centrum

sjöbo Jenny Hörberger planerar öppna ett frukostställe på Västergatan där morgonpigga kan köpa med sig en frukostpåse. I slutet av februari hoppas hon vara igång.

Jenny Hörberger är kock i grunden och har många års erfarenhet från restaurang och storhushåll. Hennes senaste jobb i branschen var på restaurang Perrongen i Ystad men sedan i maj har hon hjälpt sin sambo Anders Löfgren att starta upp rörläggningsfirman JA-VVS på Västergatan. Nu vill hon göra något som passar henne och startar därför take away-fika.
– Det innebär att man hämtar en frukostbag med kaffe, bulle, yoghurt och frukt, en nyttig frukost helt enkelt, säger Jenny Hörberger.

Hennes företag kommer husera i samma lokal som VVS-firman på Västergatan 38. Tanken är att sälja frukostpåsar med start klockan 05.30 måndag till fredag, men det kommer även finnas baguetter och möjlighet att beställa smörgåstårtor och landgångar.
– Jag försöker utveckla det vegetariska och ha ekologiskt så mycket som möjligt.

Det kommer dock krävas en ombyggnation av lokalen och en bygglovsansökan har lämnats in. Jenny Hörberger hoppas få grönt ljus för att kunna börja med verksamheten i slutet av februari.

Dagens fråga

Är du stressad över julen?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev