Växjöspelaren Noah Welch med förflutet i Redhawks kramas om efter 0-4 i Malmö Arena. Foto: TT
Växjös Elias Pettersson gör 0-1 bakom en chanslös Oscar Alsenfelt i Malmökassen. Foto: TT

Redhawks utan chans mot Växjö

MALMÖ Malmö Redhawks var chanslöst att ta chansen att snuva suveräna serieledaren Växjö på poäng trots hemmais och bra publiktryck i lördagens toppdrabbning i SHL.
Tvärtom kunde gästerna leka hem en ganska lätt seger med 4-0.

– Men jag tycker att det var ett fall framåt för oss, sa Redhawkscoachen Peter Andersson direkt efter matchen.
Han utvecklade det vidare:
– Vi gjorde en bra första period även om det fanns lite slarv och lite för mycket sidledsspel stundtals. Sedan var vi ganska bra spelmässigt även i den andra och tredje perioden. Skillnaden var att vi blev utklassade i spelet runt de båda målen.

Redhawks skapade flera riktigt heta chanser i den första perioden, men hade inte marginalerna med sig. Gästerna sköt fler skott, vann periodens skott med 11-5 och en av chanserna gick dessutom in när JVM-silvermedaljören Elias Pettersson tryckte in pucken från nära håll efter en lyckad passning från bakom Oscar Alsenfelts kasse.
– Bättre kvalitet än den assisten och det avslutet ser vi inte i SHL, tyckte Växjötränaren Sam hallam.

Sedan gick allt emot ett tämligen blekt hemmalag i period två.
Redan efter en och halv minut gjorde gästerna sitt andra mål. Men drygt nio minuter kvar av perioden blev Malmöbacken Stefan Warg bolltittande och tappade bort en spelare bakom sig som från nära håll kunde prickskjuta in 0-3.
Lite mer än tre minuter före slutet av perioden tog Redhawks time out, men i stället för att åstadkomma något framåt gjorde Växjö 0-4 direkt på nedsläpp efter time-outen. Målskytt förre Malmöspelaren Noah Welch.
– Klart att det känns lite speciellt att spela mot Malmö. Vi hade absolut respekt för motståndet. I dag var vi det bättre laget, men de kommer att vara med när det vankas slutspel, de har ett bra lag, sa Welch.
– Det här var absolut en viktig seger för oss, det är inget lätt motstånd.

Växjö dominerade även i den andra perioden chansmässigt och vann den här gången skotten med 13-5.
Den tredje perioden blev jämnare både spel- och chansmässigt (5-6 i skott) men rödhökarna förmådde inte göra något mål den här gången heller och perioden slutade 0-0.
– Nu ser jag fram emot att få träna och spela ihop det här laget ett tag framöver utan skadorett tag, konstarade Peter Andersson.
Den här gången fick han klara sig utan Robin Alvarez som var sjuk för dagen.

8 800 hade löst biljett till matchen och av dem var uppåt 1000 Växjöfans.
– Härligt med så mycket publik och även stöd för oss, det kändes lite som en slutspelsmatch, sa Noah Welch.
Han passade också på att tacka både tränarna i Malmö och sina nya tränare i Växjö för sin egen personliga utveckling som nyligen fick honom uttagen i USA:s OS-trupp.
– Har ännu inte hunnit smälta det. Det kom från ingenstans. Jag trodde att jag var under radarn. Men klart att man känner sig stolt och det är en dröm som blir verklighet att få spela OS för sitt land.

Sport i dag

Sportresultat