Växjös Oliver Bohm ovanpå Malmös Marcus Sylvegård under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Malmö Redhawks och Växjö Lakers i Malmö Arena. Foto: Björn Lindgren / TT

Redhawks blir överkört av Växjö

Ishockey Malmö Redhawks ligger under med hela 0-4 mot serieledande Växjö i lördagens SHL-drabbning i Malmö arena.

Redhawks skapade flera riktigt heta chanser i den första perioden, men hade inte marginalerna med sig. Gästerna sköt fler skott, vann periodens skott med 11-5 och en av chanserna gick dessutom in när JVM-silvermedaljören Elias Pettersson tryckte in pucken från nära håll efter en lyckad passning från bakom Oscar Alsenfelts kasse.

– Det är tajt och lite slutspelskänsla i dag, det passar oss bra. Fortsätter vi så här så ska vi nog knunna knäppa in en puck i den andra perioden. Vi har en växel till, tyckte Nichlas Hardt i periodpausen.

Så blev det emellertid inte alls. Allt gick emot ett tämligen blekt hemmalag i period två. Redan efter en och halv minut gjorde gästerna sitt andra mål. Men drygt nio minuter kvar av perioden blev Malmöbacken Stefan Warg bolltittande och tappade bort en spelare bakom sig som från nära håll kunde prickskjuta in 0-3. Lite mer än tre minuter före slutet av perioden tog Redhawks time out, men i stället för att åstadkomma något framåt gjorde Växjö 0-4 direkt på nedsläpp efter time-outen. Målskytt förre Malmöspelaren Noah Welch.

Växjö dominerade chansmässigt och vann även den andra perioden, den här gången med 13-5.

Arikeln uppdateras under matchen.

 

Sport i dag

Sportresultat