Här är Erik Hamréns nya klubb

Förre förbundskaptenen Erik Hamrén har fört en lite undanskymd fotbollstillvaro sedan han lämnade landslagsjobbet efter EM i Frankrike 2016.
Men nu är det klart vad som blir hans nästa utlandsjobb.

I väntan på nästa tränaruppdrag har Erik Hamrén varit rådgivare i sin gamla klubb Örgryte IS. Tidigare har Hamrén varit tränare i danska Aalborg och norska Rosenborg men nu styr han kosan betydligt längre bort.

Det är den sydafrikanska klubben Mamelodi Sundowns, hemmahörande i Pretoria, som nu tar in den 60-årige svensken som teknisk rådgivare, skriver IOL.co.za. Redan i november stod det klart att Hamrén haft möten med klubben och redan då snackades det om posten som teknisk rådgivare som nu alltså är officiellt hans.

Enligt IOL.co.za säger Hamrén att han haft flera möten med bland andra klubbpresidenten Patrice Motsepe.
– När jag hörde hans ambitioner för klubben blev jag väldigt intresserad eftersom det är en spännande utmaning, säger han.
– Han vill så mycket för klubben. Det är en utmaning och jag gillar utmaningar.

Enligt IOL.co.za har termen teknisk rådgivare blivit något av en svordom inom sydafrikansk fotboll eftersom dessa har en tendens att så småningon ersätta tränaren. Så var också Hamrén, enligt nyhetssajten, noga med att poängtera att han var där som ett komplement till nuvarande tränaren Piso Mosimane, som bland annat 2016 lett klubben till seger i den afrikanska upplagan av Champions League.