”Fruktansvärt respektlöst mot demokratin”

HÖRBY Moderaterna är kritiska till hanteringen av ärendena om utökat samarbete med Höör, och ifrågasätter varför de ska behöva tas upp igen.
– Det är fruktansvärt respektlöst mot demokratin, säger Eva Lindholm, gruppledare för M.

Moderaterna röstade nej till alla tre förslagen när de var uppe i kommunstyrelsen.
Eva Lindholm tycker att det är anmärkningsvärt att frågorna plockas upp igen trots att kommunstyrelsen var sista beslutsinstans när det gäller två av ärendena: strategisk samverkan och räddningstjänsten.
– Vi anser att det är maktmissbruk att inte respektera att ett nej är ett nej. Man kör uppenbarligen ett ärende tills man får det utfall man vill ha, säger Eva Lindholm.
Hon ser paralleller mellan hanteringen av samarbetsfrågorna med Höör och nedläggningen av äldreboendet Önnebo i Önneköp.
– Det är andra gången på kort tid som det så kallade styret inte respekterar demokratiskt fattade beslut. När det gäller Önnebo så gjorde man en egen tolkning av vad som hade beslutats.
Eva Lindholm tror att förslagen om överförmyndaren, utökat samarbete om räddningstjänsten och strategisk samverkan med Höör kommer att gå igenom i fullmäktige om de tas upp där. Det är därför som kommunledningen är så angelägen om att få upp frågorna i kommunens högsta beslutande församling, tror hon
– Majoritetsförhållandena i fullmäktige ser annorlunda ut än i kommunstyrelsen. Man är helt beroende av att ha rätt personer på plats i KS för att få igenom ärendena. När man inte hade det denna gången, och fick nej, då tar man plötsligt till att frågorna ska upp i fullmäktige.
Jonas Karlsson

Dagens fråga

Tycker du det är ok med tiggeriförbud?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev