Fina framgångar för skidsvenskar

MALMÖ Lördagen bjöd på fina framgångar för svenska vintersportare. Sandra Näslund vann en världscuptävling i skicross och i längdskidornas sprint i Dresden tog damerna en dubbelseger trots att favoriten Stina Nilsson föll i finalen.

I skicrosstävlingen i Idre Fjäll var Sandra Näslund oslagbar för dagen och imponerade hela vägen fram till finalen som hon också vann lekande lätt och visade storform.
För Victor Öhling Norberg gick det inte riktigt lika bra på herrsdian. Han fick nöja sig med att köra B-final och kom till slut sjua.
I tyska Dresden avgjordes en stadssprint och där blev det stor succé för de svenska damerna. Fyra av sex tog sig till final (!) och väl där var förstås Stina Nilsson storfavorit eftersom norska huvudkonkurrenten Majken Caspersen Falla inte kunde vara med på grund av sjukdom.
Men Stina hamnade lite trångt till i fältet och när det var dags att börja avancera råkade hon ut för ett fall och så var den finalen förstörd.
Dock räckte ändå finalplatsen till för att passera Falla i världscuptoppen.
– Den här typen av korta och flacka sprintar passar mig inte särskilt bra så jag är nöjd med vad jag gjort här men jag är arg för att jag inte fick chansen i finalen, sa Nilsson till svt.
I stället kunde två andra svenskor dominera loppet. Hanna Falk visade nyfunnen toppform och tog hem segern före överraskningen Maja Dahlqvist.
– Jag var lite ofokuserad i semifinalen och tappade positioner i starten och hade bestämt mig för att vara med bättre i finalen och det gick ju bra, sa en glad Hanna Falk till svt.
På herrsidan tog sig Emil Jönsson till final och visade gammal god form, men i finalen fick han nöja sig med en femteplats. Vann gjorde italienaren Pellegrino som slog säsongens suverän Johannes Höstflot Kläbo i spurten.
Senare på eftermiddagen fullbordade de svenska skidskyttedamerna den fina svenska skiddagen genom att knipa andra raka pallplatsen (trea) i skidskyttestafetten.
Anna Magnusson förde upp Sverige till andra plats på tredje sträckan, 17 sekunder efter ledaren. Sen fullbordade Hanna Öberg den svenska insatsen med en stark sista sträcka. De första två sträckorna kördeLinn Persson och Mona Brorsson.

Sport i dag

Sportresultat