Christoffer Thuresson och de andra i Eslövs IBF jublar efter Jesper Jakobssons 4-1-mål i tredje perioden. Foto: Michael Lindholm
Christoffer Thuresson blev tvåmålsskytt för Eslöv. Foto: Michael Lindholm
Jesper Jakobsson gjorde Eslövs 4-1-mål. Foto: Michael Lindholm
Heta derbykänslor. Eslövs Victor Broberg får sig en rejäl knuff av Frostas Mikael Ohlsson och åker ut i båset. Foto: Michael Lindholm

Eslöv klassen bättre i derbyt

INNEBANDY Formstarka Eslövs IBF triumferade i det mellanskånska derbyt mot Frosta IBF, 6-3, och leder division 3 norra Skåne med en match mer spelad än tvåan.
Tre poäng skiljer till Åstorp/Kvidinge.

– Fortsätter vi i samma stil kan det räcka hur långt som helst, konstaterade belåtne tvåmålsskytten Christoffer Thuresson efter lagets sjätte raka fullpoängare.
– Mycket kommer att avgöras när vi möts i Eslöv om några veckor.
Thuresson öppnade själv målskyttet med klockan på 15.06 och 22 sekunder före slutet fastställde han även slutresultatet 6-3.
Ett gott dagsverke av centern som varit klubben trogen under hela karriären.
– Jag började spela i Kungshults IK som sjuåring och sedan blev det Eslöv 2008. Nu är jag 26 år och har aldrig haft några direkta tankar att flytta på mig.
Segern över jumbon Frosta smakade mumma.
– Det känns bra. Lite derbykänslor, en del nerver och ingen vidare innebandy, men ändå tre poäng.
– Mer kan man nästan inte begära.

Vad är skillnaden mellan lagen?
– Framför allt tycker att vi har mer spets. I dag krigade Frosta på bra, fast räckte ändå inte till i längden. Det var klasskillnad.
Gästernas 27-årige lagkapten Emil Hektor höll med.
– Vi satte inte chanserna och därför blev det svårt att kunna röra en sådan skicklig motståndare. Eslöv har en helt annan spelidé, rullar bollen betydligt mer inom laget och rör sig över större ytor.

Och er egen prestation?
– Mer än godkänd. Vi stod upp riktigt bra i försvaret och lät inte Eslöv komma till jättemånga chanser. Sedan saknades som sagt det där lilla extra för att kunna hota på allvar.
Säsongen som sådan har heller inte gått som man hoppats. Tre inspelade poäng är facit efter nio omgångar.
– Förhoppningsvis kan vi börja vinna snart och lämna jumboplatsen. Vi har många nya spelare och det tar tid att sätta ett spel som ger poäng.

På fredag spelar Eslövs IBF borta mot Örkelljunga IF.
Söndagen därpå, 28 januari, kommer Åstorp/Kvidinge på besök för seriefinal i Sallerupshallen.
– En tuff månad, men vill allt sig väl slutar den i serieledning. Det gäller bara att hitta tillbaka till spelet som vi hade före jul och sedan fortsätta att mala på, sa Christoffer Thuresson.
Division 3-derbyt mellan Eslöv och Frosta lockade 294 åskådare till Eslövshallen.
– Klart att det är en liten besvikelse. Förra säsongen kom det 400 personer och vi hade definitivt hoppats på fler, men kanske spelade Frostas tabellplacering in för marginalåskådarna.

Sport i dag

Sportresultat