Sören Rieks är klar för Malmö FF. Foto: MFF

Sören Rieks lämnar Göteborg för MFF

MALMÖ Ryktena de senaste dagarna visade sig stämma. Offensive mittfältaren Sören Rieks, 30, är klar för Malmö FF och presenterades officiellt under fredagen.

Efter värvningen av Fouad Bachirou var det en del som undrade varför MFF värvade ännu en defensiv mittfälttare när det var en offensiv kreatör man behövde på grund av Anders Christiansens flytt.
Nu kom alltså svaret. Man hade även en offensiv mittfältstyp på gång.
Sören Rieks som varit i IFK Göteborg sedan 2014 och satt på ett utgående kontraktb (vid årsskiftet) hade valt att ta ett steg uppåt i karriären och byta IFK mot MFF.
– Rent sportsligt är det svårt att hitta något bättre i Skandinavien. Under mina år i Sverige har MFF legat i topp, spelat i Europa och nästan alltid vunnit titlarna. Man har varit lite avundsjuk, förklarar Sören Rieks och fortsätter:
– Jag hoppas på att kunna fortsätta traditionen av att vinna mästerskap och dessutom nå Champions League.

Rieks inledde sin seniorkarriär i danska Esbjerg fB, där han var en tongivande spelare under flera år innan han 2012 lämnade för spel i NEC i holländska högstaligan.
Efter två säsonger i Eredivisie flyttade han vidare till IFK Göteborg sommaren 2014.
Under tiden i IFK Göteborg gjorde han sig känd som en av lagets mest betydelsefulla spelare.
Han gjorde bland annat det avgörande 2–1-målet i finalen av Svenska cupen 2015 och stod för 21 mål och 20 målgivande passningar på sina 92 allsvenska matcher.

I Malmö FF kommer han att bära tröjan med nummer 5 på ryggen.
Han gör sin första träning med laget på lördagen den 13 januari.
– Det är en snabb och stark spelare med mycket energi. Han är farlig framåt, levererar både mål och assists och kan användas på de flesta offensiva positioner, förklrarar MFF:s sportchef Daniel Andersson.
– Hans rutin från både Allsvenskan och internationellt spel tror vi att vi kommer att ha stor nytta av.

Övergången är emelelrtid kontroversiell då IFK Göteborg och Malmö FF historiskt sett är ärkerivaler. Under fredagen har flera av Sören Rieks tidigare lagkamrater reagerat på sociala medier.
Lagkapten Sebastian Eriksson, högerbacken Emil Salomonsson, målvakten John Alvbåge, assisterande kapten David Boo Wiklander och mittbacken Kristopher Da Graca lade alla ut en bild på Disney-ormen ”Sir Väs” på sina Instagram, skriver Göteborgsposten som också citerar flera hånfulla och arga kommentarer från spelarnas följare.

Sport i dag

Sportresultat