Mats Lundqvist börjar på Skolinspektionen den 1 mars. Foto: Privat

Skolchefen går till inspektionen

Skurup I dag är Mats Lundqvist biträdande förvaltningschef på skol- och utbildningsförvaltningen i Skurup – den första mars börjar han jobba på Skolinspektionen och blir enhetschef för södra Sverige.

Skolinspektionsenheten som Mats Lundqvist kommer att chefa över ansvarar för granskning av skolor i sammanlagt 60 kommuner i södra Sverige.
– Det ska bli spännande. Jag kommer litegrann tillbaks, säger Mats Lundqvist som kommer att vara chef för ett 20-tal medarbetare.
I sex år har han jobbat som biträdande förvaltningschef på skol- och utbildningsförvaltningen i Skurup. Innan dess jobbade han i Trelleborg. Och innan dess – alltså för elva år sedan – jobbade han på Skolverket, då också i Lund.
När Skånska Dagbladet når honom under torsdagen är han tjänstledig från Skurups kommun och på konferens med Skolinspektionen – men riktigt färdig på kommunen är han inte än:
– Nej, jag börjar på Skolinspektionen första mars. Innan dess har jag lite semester kvar att ta ut, men jag är kvar på Skurups kommun till i början av februari, säger Mats Lundqvist och berättar att han planerar resa någonstans – ännu inte bestämt var – och ladda upp inför nya jobbet.

Vad är du mest stolt över i Skurup?
– Det har varit händelserikt och intensivt. Det har varit lite berg- och dalbana utifrån förvaltningsperspektiv med olika politiska beslut och så vidare. Det jag är stolt över är att vi, trots allt, kunnat bibehålla en god kvalitet i förskola och skola.
– Jag kommer avsluta min yrkeskarriär på Skolinspektionen. Det känns bra. Jag har alltid jobbat med att strida för barn och unga. Det ska bli kul att avsluta med att jobba utifrån ett statligt perspektiv, säger Mats Lundqvist.

Dagens fråga

Vill du ha ett extra val till riksdagen nästa år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×