Sexton personer åtalas i kokainhärva

MALMÖ Sexton personer står åtalade vid Malmö tingsrätt i en stor kokainhärva.
Sex personer är inblandade i själva ligan, medan de övriga tio är köpare.
Fyra män misstänks för grovt narkotikabrott genom att ha sålt kokain i mindre förpackningar till ett stort antal personer.

En 20-årig man åtalas för medhjälp. Och 27-årig kvinna för penningtvättsbrott.
De fyra män som ska ha försett ett stort antal människor med kokain är i åldrarna 19 -39 år och bosatta i bland annat Arlöv, Limhamn och Lund. Och affärerna ska ha skett på en rad olika platser i Skåne.

Det var under våren 2017 som polisen bedrev spaning mot ett par personer som man då misstänkte hanterade kokain i sådana mängder att det kunde röra sig om ett grovt brott.
Tre personer var inledningsvis misstänkta. Spanarna konstaterade att de hade en rad olika och mycket korta träffar med okända personer.

Ibland varade mötena bara tio – femton sekunder. Och ofta togs kontakten enbart via en nervevad bilruta.
De misstänkta narkotikaköparna stoppades i något fall efter att de hade lämnat platsen. Och efter husrannsakan i bland annat bilar hittade polisen vitt pulver, som visade sig vara kokain.
En förundersökning om misstänkt grovt brott inleddes och det genomfördes även telefonavlyssning på mobiler som disponerades av två av säljarna.

Men även en telefon som polisen misstänkte användes enbart vid försäljningen av kokain avlyssnades.
Det kom snabbt fram att kommunikationen till stora delar handlade om mängd, pris och plats för kommande försäljningar. Uppgifter om färg, mängd och vikter styrkte misstankarna om att det rörde sig om kokain.
Under avlyssningen noterade poliserna att de inblandade hade en ”ambulerande försäljning av kokain.”
Misstänkta narkotikaköpare ringde till ”försäljningsluren” och beställde, sedan levererades ”varorna” på olika platser.

Efter en misstänkt leverans och försäljning på Spånehusvägen i Malmö i juni slog polisen till och grep ett par misstänkta. I deras bil hittades en förpackning med 107 gram narkotika.
Och något senare sprängdes ligan. En 27-årig kvinna är också misstänkt för penningtvättsbrott efter att ha fört över drygt 108 000 kronor till sitt eget konto.

Dagens fråga

Brukar du äta lutfisk på julafton?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev