Kritiserar resonemang från chef

höör Redan för några år sedan lanserade poliserna i Höör ett förslag på hur man skulle kunna skydda sina bilar när de stod parkerade vid arbetsplatsen. Ett förslag som polisledningen aldrig nappade på.
– Jag tycker det är viktigt att få fram den informationen med anledning av diskussionen som uppstått, säger pensionerade polisen Kenneth Hallberg.

Det var i torsdagens Skånska Dagbladet som polismästaren för område Sydvästra Götaland Tomas Rosenberg sade att polisstationen i Höör kräver omfattande åtgärder för att klara av polismyndighetens krav. Avsaknaden av offentliga förhörsrum och för få garageplatser är två av synpunkterna som fördes fram av polismästaren. Det sistnämnda klassas som ett arbetsmiljöproblem eftersom flera av poliserna råkat ut för skadegörelse på sina bilar

Uttalandet har fått pensionerade polisen Kenneth Hallberg att reagera. Han säger att poliserna som jobbade i Höör redan för några år sedan tog fram ett förslag på hur polisernas privata bilar skulle kunna skyddas från skadegörelse.
– När det gäller parkeringsplatserna vid personalingången föreslog vi att man skulle hägna in den delen med staket och grind. Men det blev aldrig någon reaktion på det förslaget från ledningen.

Kenneth Hallberg minns också att det fanns ett färdigt förslag för en mindre ombyggnad som skulle lösa behovet av ett offentligt förhörsrum.
– Det var tyst även kring det förslaget. Jag vill ha fram detta i ljuset när polismästaren säger att polisstationen inte är ändamålsenlig. Hade vi hägnat in personalparkeringen hade det räckt gott och väl med de tre garageplatser som finns i dag och som disponeras av poliser med utryckningsfordon, säger Kenneth Hallberg.
När det gäller satsningen på polishusbilar är Kenneth Hallberg ense med polismästaren.
– Polishusbilar är ett ypperligt sätt att få kontakt med kommuninvånarna utanför tätorten. Men husbilarna ska vara ett komplement som ger service och inte en ersättning för en polisstation, säger Kenneth Hallberg.
– Om nu Höörs polishus verkligen stängs är jag rädd för att det inte är slut där. Då tror jag att lokalerna i Hörby också kommer påverkas, säger Kenneth Hallberg.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

  • Nej (86%, 587 Röster)
  • Ja (14%, 95 Röster)

Antal röster: 682

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×