Sofia Hvenfelt. foto: arkivbild

Hvenfelt tror på ny seger i Europaspelet

Handboll När Europaspelet fortsätter för H65 Höör väntar bortamatch mot HC Zalau. H65:s lagkapten Sofia Hvenfelt räknar med en tuff match i Rumänien, men tror på två nya poäng.
– Jag tror vi har en bra chans, säger hon.

H65 Höör fick en flygande start i EHF-cupens gruppspel med seger i premiären mot tjeckiska mästarinnorna Banik Most i Eslövshallen. Gästerna hade ledningen med sex bollar en bit in i andra halvlek, men H65 kämpade sig tillbaka och i matchens slutskede satte Emma Lindqvist 28–27.
– Ett av de bättre lagen jag mött. Det var en riktigt rolig match att spela, väldigt fysisk och jämn. Att det blev seger var såklart extra roligt, säger Sofia Hvenfelt.

I den matchen hittade Banik Mosts anfallsstjärna Marketa Jerabkova luckor från alla positioner och dundrade in imponerande 14 mål.
– Vi hade problem att få tag på henne. Hon spelade ju i tjeckiska landslaget under EM och gjorde det jättebra. Det är det som är så häftigt med Europacupmatcherna, att man får möta så bra motstånd, säger Hvenfelt som är helnöjd med starten.
– När bara två lag går vidare från gruppen och Larvik är tippade som etta blir hemmamatcherna extra viktiga.
Nästa uppgift för H65 blir HC Zalau som förlorade sin premiärmatch borta mot Larvik.
– Jag har sett delar av deras match mot Larvik. Ett fysiskt starkt lag, men de har inte samma tempo som Banik Most, så förhoppningsvis passar det oss bättre.
Försvarsklippan tror på en tuff match.
– Resan dit är tuff och lång, det påverkar alltid mer än man tror. Och på bortaplan är det säkert ett stort publiktryck, men handbollsmässigt tror jag vi har en bra chans.

Vad blir viktigt för att ni ska ta andra raka?
– Vi måste sätta våra lägen. Som alltid måste vi hålla ihop försvaret. Jag hoppas att vi kan hålla tätt i början av matchen och kontra in några mål.

Din egen form?
– Helt okej. Jag har tränat bra hela säsongen. Fysiskt känns det bra, men jag har väl haft det lite tufft att sätta mina lägen. Där har jag lite att jobba med, men jag hoppas att det lossnar snart.

Tidigt på lördagen reser H65 till Rumänien. På söndag förmiddag väntar en lättare träning och klockan 17.00 spelas matchen i Gheorge Tadici Sports Hall. Tre dagar senare väntar toppmöte i SHE mot tabelltvåan Kristianstad.
– Jätteroliga matcher att spela. Det är det här man tränar för, säger Hvenfelt.

Sport i dag

Sportresultat