Fruktodling blev krossad när kommunen fällde träd

LUND Lunds kommun ber om ursäkt för att en odlare fått sina fruktträd krossade vid en trädfällning längs Hardebergaspåret.
”Mina gubbar har gått fram som en elefanthjord i en porslinsfabrik” skriver handläggaren.

En modest och ödmjuk odlare har skrivit till kommunen med anledning av trädfällningen. Hon börjar med att hon är mycket glad att träden runt lotten har tagits ner, vilket gör att hon kan börja odla på den.
”Men tyvärr har ni, vid fällningen, låtit träden falla inåt lotterna. Då har mina fruktträd och buskar krossats,” skriver kvinnan.

Hon kan inte riktigt bedöma skadornas omfattning, eftersom de fällda grenarna ligger över hela lotten och är för tunga för henne att lyfta. Men om buskarna och träden är förstörda vill hon ha ersättning för dem och föreslår 1 000-2 000 kronor för att köpa nya plantor.

Mats Andersson Espling vid park- och naturkontoret svarar att han har varit ute i odlingsområdet och tittat. Han börjar med att be om ursäkt enligt ovan. Mats Andersson Espling kan inte heller bedöma skadornas omfattning så länge trädstammarna ligger kvar.

Men han föreslår en mer generös kompensation än vad den klagande har begärt. Kommunen åtar sig att ersätta det som blivit förstört. Odlaren slipper besväret med att köpa och plantera växterna.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Brukar du äta lutfisk på julafton?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev