Björn Wassbjer är ordförande i Företagarna i Höör. Han hoppas att polisen tänker om vad gäller den planerade nedläggningen av polisstationen i byn. arkivbild

Företagare kräver att polishus blir kvar

höör Ett polishus i Höör behövs på alla sätt. Det menar Höörföretagarnas ordförande Björn Wassbjer. Nu tänker han skriva ett brev till polismyndigheten.
– Vi vill få polisen att tänka om, säger han.

Polisens planer på att stänga polishuset i Höör har väckt starka reaktioner. Inte minst bland många Höörsbor som tyckt till i frågan på sociala medier. I torsdagens tidning reagerade M-politikern Camilla Kampf mot planerna. Nu kritiserar också Björn Wassbjer beslutet. Han sitter som ordförande i Företagarnas lokalförening i Höör och vill ha kvar lokal polisnärvaro i kommunen.

– Nu vet jag inte vad polisen beslutar. Men tar man bort stationen är det bedrövligt, en katastrof. Den ligger perfekt med en stor polisskylt mot riksvägen och där sitter ju poliser varje dag.
– En polisstation gör att det finns poliser i byn och då känner sig folk tryggare, säger Björn Wassbjer.

Ordföranden tror att inbrotten i företagslokaler hålls nere med den befintliga polisstationen.
– Alternativet för oss företagare är att betala för dyra väktartjänster och det tycker jag är fel, säger Björn Wassbjer.
Som representant från företagarföreningen deltar Björn Wassbjer, tillsammans med personer från polisen, räddningstjänsten och kommunen i den årliga trygghetsvandringen.

– Det ser vi som ett jätteviktigt samarbete och det kräver ju att det finns en polis som känner till de lokala miljöerna och specifika personer, säger han.
– När aktiva poliser nu dessutom ryter ifrån om de negativa effekterna får de som bestämmer nog lyssna. Huset är ju dessutom byggt för polisen och går att bygga om för ändamålen som krävs, fortsätter Björn Wassbjer.

Vad tycker du om idén med att polisen ska flytta in i ett mindre utrymme i kommunhuset?
– Tanken är säkert god. Av säkerhetsskäl tror jag dock inte det är en bra lösning.
Inom kort lämnar Björn Wassbjer in en skrivelse till polisen.

– Det finns en oro och då behöver vi inte vänta tills beslut är fattat. Det är lättare att påverka nu, säger han.

Lars-Olof Andersson (C) som sitter med i kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige har också reagerat på de senaste dagarnas artiklar.
– Jag hade hört lite rykten tidigare men inte hört något på ett tag. Jag menar att polisen måste ha en fysisk närvaro här och inte bara köra hit och patrullera, säger han.

Politikern säger att kommunen och polisen har ett gemensamt ansvar för tryggheten i Höör och att arbetet blir lidande om polisnärvaro minskar.
– Höör är inte en liten kommun och växer stadigt. Då behövs också polisen, säger Lars-Olof Andersson.

Läs mer:

Dagens fråga

Tycker du det är ok med tiggeriförbud?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev