Susanne Meijer (S) kritiserar SD och deras utspel om att man ska dra tillbaka överklagandet för Stattena norra. Arkivbild

Susanne Meijer: Det är tänkt som en investering

HÖRBY Delar av kommunledningen anser att handläggningen i ärendet har varit bristfällig. Både socialnämnden och tekniska nämnden uppmanas att se över sina rutiner.

Det framgår att protokollet från kommunstyrelsens arbetsutskott i december, då frågan om Torggatan 3 var uppe till behandling sedan Eva Lindholm (M) initierat ett ärende om köpet.

Kommunalrådet Susanne Meijer (S) är mer försiktig i sina slutsatser. Hon säger att hon inte var med på sammanträdet i KS AU, och att hon därför vill avvakta kommunstyrelsens behandling av ärendet på måndag innan hon uttalar sig.
– Jag har inte hunnit lyssna av vad vår fastighetschef har för synpunkter på det. Vi har gått in för att köpa huset, och har gjort värderingar utifrån det. Ambitionen var att det redan skulle ha flyttat in personer där, som behöver boende, och att det skulle vara en bra planering för andra sociala bostäder för våra medborgare framöver.
Det är tänkt som en investering. Vi behöver bostäder till våra nya Hörbybor, men även till framtida verksamheter, säger Susanne Meijer.
Hon utesluter inte att rutinerna vid inköp av fastigheter i kommunen behöver ses över.

– Jag har läst besiktningarna ett antal gånger, och de har våra tjänstemän gått i god för. Det är också därför som vi har skrivit på kontraktet. Det är hanterat av samhällsbyggnadsförvaltningen och socialförvaltningen. Vi har personal som ska hantlanga oss politiker i detta.

Har det framkommit några brister i handläggningen av ärendet?
– Jag har som sagt inte hunnit prata med fastighetschefen om det ännu. Det återkommer jag gärna om efter kommunstyrelsens sammanträde, säger Susanne Meijer.

Läs mer:

Dagens fråga

Tycker du det är ok med tiggeriförbud?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev