Marie Larsson jobbar med det mesta som har med skolskjuts att göra – men att hon måste köra själv också hör till ovanligheterna. Arkivbild

”Skolbuss” tog cykelväg till Stehag

stehag När det var dags för skolstart igår hade det löst sig med skolskjutsen för eleverna i Sjöholmen.

Skånskan berättade nyligen att vägen mellan Sjöholmen och Stehag är avstängd i januari på grund av Sydvattens grävarbeten, och att det med bara ett par dagar kvar till skolstart var oklart hur man skulle lösa det med skolskjutsen för Sjöholmens skolbarn.

Det visade sig bli en lite oortodox lösning, där Eslövs kommuns skolskjutssamordnare Marie Larsson själv satte sig bakom ratten och körde eleverna – på cykelvägen. Från busshållplatsen i Sjöholmen till där cykelvägen slutar vid kennelklubben, nästan framme i Stehag. Där väntade sedan skolbussen. Hon hämtade även någon elev vid skolan på eftermiddagen för skjuts tillbaka till Sjöholmen.

Har du behövt rycka in själv tidigare?
– Inte på det här sättet, men med en tidigare entreprenör hände det att jag fick rycka in och köra när de inte dök upp.

Men får man köra bil på cykelvägen, egentligen…?
– Det är kommunens cykelväg och vi får köra där i nödfall, och det får man väl se det här som.
– Däremot så är cykelvägen av hårdpackad grus och den blir lätt spårig och sliten om man kör där för mycket. Så vi löser det så här även på fredag, sedan får vi se hur vi ska göra nästa vecka, säger Marie Larsson.

En förälder som Skånskan talat med och som tidigare var besviken på förvirringen krin skolskjutsen är nu nöjd med lösningen.
– Det gick jättebra. Jag är nöjd. Marie ställde verkligen upp.

Dagens fråga

Firar du Lucia på något sätt?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev