Nils Andersson, Johan Olofsson, Max Görtz, Matias Lassen och Frederik Storm deppar efter Redhawks förlust mot Luleå. Foto: Björn Lindgren/TT

Segt Redhawks föll efter straffar

ISHOCKEY Sex raka segrar i SHL.
Då klarade inte Malmö Redhawks riktigt av att tända till och strafföll hemma mot Luleå, 1-2.
– En blek insats.

1-1-skytten Johan Olofssons sammanfattande ord sa det mesta om rödhökarnas prestation i Malmö arena och sparade heller inte på kritiken i sin fortsatta analys.
– För lojt och oengagerat. De två första perioderna var riktigt dåliga, ingen energi och ingen intensitet. Sedan steppade vi upp lite grann i tredje utan att för den sakens skull vara bra, konstaterade 23-åringen.
Hans besvikelse märktes lång väg.
– Vi skapade inte speciellt många chanser över huvud taget, hade endast tre tacklingar efter två perioder, sköt för lite och var kort om folk framför mål.
– Så här får det definitivt inte se ut.

Efter en mållös första period spräckte Luleås Pontus Själin nollan då klockan stod på 30.02 och knappt två minuter senare utjämnade nämnde Johan Olofsson.
Sedan blev det inte fler fullträffar förrän straffarna där Emil Larsson noterades för gästernas avgörande 2-1.
– Svårt att säga varför vi var så loja och långa. Men vi måste se till att tag i problemet direkt och åtgärda till nästa match på lördag (Växjö hemma), betonade Olofsson.

Redhawks assisterande tränare Martin Filander var lika kritisk.
– Slutresultatet är ganska rättvist. En generellt sett dålig match där vi var sämre än Luleå i första perioden och avslutade okej. Det skapades en del lägen, men vi har högre förväntningar på oss själva än vad vi presterade i dag, sa Filander.
– Vi måste visa mer kraft, mer kamp och mer tro på oss själva för att vinna.

Sport i dag

Sportresultat