Här, vid infarten till nya handelsområdet Flygstaden, planerar OK-Q8 för en ny tansktation med biltvätt. Foto: Henrik Lindahl

Ny tankstation på gång vid Flygstaden

ESLÖV
OK-Q8 har ansökt om bygglov för en ny bensinstation med biltvätt på Flygstadenområdet.
Anläggningen placeras vid infarten, på vänster sida av Fallskärmsgatan och nära den nybyggda rondellen.
– Det blir två dubbelpumpar, fyra tankställen. Vi kommer att ha de traditionella drivmedlen bensin, dieslel och etanol, samt Adblue som är en tillsatsprodukt för dieseldrivna fordon. Förhoppningsvis även pump för spolarvätska, berättar Magnus Ek på OKQ8 i Mölndal.

OKQ8 levererar drivmedel till Tanka på Bil-Månsson men har ingen egen station i Eslöv.
– Det är en rätt stor kommun där vi inte har egen representation, så Eslöv har stått på vår önskelista länge. Det är glädjande att få komma till Eslöv. Vi tror att köpcentrat kommer att bli ett lyft.
Det blir dock ingen bemannad station med butik.
– Trenden går allt mer mot obemannat. Det är väldigt svårt att få lönsamhet i bemannade stationer.

Förutom pumparna planeras för en tvätthall med automatisk biltvätt.
– Det är fortfarande så att nästan hälften av alla biltvättar sker på fel sätt. Vi tror att kommunerna kommer att bli tuffare och trycka hårdare på miljöaspekten framöver, säger Magnus Ek.

Under ett år bygger OKQ8 4-5 nya obemannade stationer i Sverige och en bemannad. De flesta ersätter befintliga anläggningar som av någon anledning tas ur bruk.
Förhoppningen är att stationen i Eslöv ska stå klar ungefär samtidigt som de första butikerna öppnar, det vill säga i höst.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×