M-politiker vill ha kvar station

höör Höörs båda kommunalråd Stefan Lissmark (S) och Anna Palm (M) har hittills varit försiktiga i sina uttalanden om nyttan med ett polishus i Höör. Moderatpolitikern Camilla Kampf som sitter i kommunfullmäktige tycker det är en självklarhet att strida för en lokal polisstation.
– Jag vill inte vara med och avveckla tryggheten i byn. Om det är så att kommunalråden inte gjort tillräckligt är det förfärligt, säger hon.

Det var i tisdagens tidning som poliserna Lars Bergvall, Thomas Håkansson och pensionerade polisen Kenneth Hallberg gick ut och kritiserade polisens planer på att lägga ner stationen i Höör. Man riktade också kritik mot kommunalråden Stefan Lissmark och Anna Palm som man menade inte gjort tillräckligt för att polisstationen ska vara kvar. En kritik som Lissmark och Palm tycker är felaktig.

M-politikern Camilla Kampf menar att det är en självklarhet att som politiker i Höör kämpa för polishusets bevarande.
– Jag känner inte till vad kommunalråden sagt i förhandlingarna och samtalen med polisen. Men det jag ser är att många är upprörda över att diskussionen ens uppstått, säger hon.
– Jag har små barn, jobbar i centrum och ser utvecklingen i byn. Jag vill inte ens tänka tanken på att vi inte skulle ha ett polishus i Höör. Det är inte så att här blir lugnare och lugnare i kommunen.
– Jag vill ha ett polishus och inte några andra konstiga konstellationer. Huset syns och fyller sin funktion, säger hon.

Camilla Kampf säger att det absolut inte bör dras ner på poliser i kommunen. Tvärtom vill hon ha fler poliser i byn.
– Höör är en vidsträckt kommun och då behövs det poliser som finns här. Inte minst på landsbygden.
Camilla Kampf har inte fått någon information från kommunalråden om det uppkomna läget. Däremot har hon pratat med ett par poliser som är oroade.

Skånskans artiklar om polishusets framtid har väckt reaktioner på Facebooksidan ”Vad som händer i Höör.”
”Polisen ska vara kvar, punkt slut.”, ”Låt oss behålla vår station och våra poliser i Höör.”, ”Det är självklart att vi ska ha vårt polishus kvar. Eslöv kan behålla sitt och vi behåller vårt”, är några av kommentarerna som kommit in.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

  • Nej (86%, 587 Röster)
  • Ja (14%, 95 Röster)

Antal röster: 682

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×