Lindex och Dressmann hade utförsäljning och flyttade när 2017 tog slut. Nu kan Carolis ägare Agora glädja sig åt att livsmedelskedjan Lidl skrivit på ett hyresavtal. Foto: Lennart Larsson

Lidl återvänder till Caroli

CAROLI Vid årsskiftet lämnade Dressmann och Lindex ett allt tommare köpcenter.
Nu är det klart livsmedelskedjan Lidl kommer att återvända till Caroli och fylla ut 1800 av de tomma kvadratmetrarna.

Lidl har skrivit på ett tioårigt hyresavtal och kommer att öppna mot årets slut, mitt i köpcentret.
Sedan tidigare finns Ica Malmborgs i huset. Men Catarina Löfgren, affärsområdeschef hos fastighetsägaren Agora, har ingen avsikt att byta livsmedelshandlare.
– Nej, vi uppskattar våra befintliga hyresgäster. För oss handlar det om att bredda utbudet och jag tror Malmborgs och Lild kan komplettera och stärka varandra, säger hon.

Fastighetsbolaget Agora – förkortning för A group of retail assets – köpte i juli 2015 köpcenter och före detta Caroli kyrka av fastighetsbolaget Profi och säger sig sedan dess ha arbetat för att bli ett köpcenter för dem som jobbar eller bor i området. I somras tyckte centrumchefen att analysen om hur centret bör utvecklas var klar och förberedde för en nylansering under hösten.
Så har det inte blivit. Istället lämnade klädbutikerna Lindex och Dressmann Caroli vid årsskiftet och innan dess packade ett kafé ihop. Och den asiatiska restaurangen Rice Market har lagts ut för försäljning på Blocket.
– Men det tar ju sin tid att göra sådana här förändringsprocessor och gå in i nya faser. Det är otroligt viktigt att vi inte sätter in samma saker igen, invänder Carina Löfgren.

En förändring som kommer ganska omgående är att ett butiksstråk som ”inte fungerat så bra” kommer att stängas av helt. Samtidigt, uppger Carina Löfgren, är att Agora nu är inne i dialog med flera potentiella hyresgäster.
– Jag skulle gärna se fler restauratörer i byggnaden, kanske gym och ”upplevelseverksamheter.”
En upplevelseverksamhet som inte flyttar in är äventyrsrumsaktören Sherlocked som funderade på att flytta tvärs över gatan och in i före detta Caroli kyrka.

Så vad ska hända i kyrkan?
– Vi vill ha den som en konstruktiv mötesplats som binder samman området, gärna med lokala kreatörer. Men det är otroligt viktigt att vi först gör grundarbetet med Caroli först. Och det är det vi gör nu med Lidletableringen.

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.

Nyhetsbrev