Kommunen krävs på ersättning för skador i ett villaområde i Oxie. Men på fastighetskontoret har man svårt att förstå vad ersättningskravet avser. Foto: Lennart Larsson

Kryptiskt miljonkrav mot Malmö kommun

OXIE Kommunen krävs på 1,5 miljoner kronor för vattenproblem i ett villaområde i Oxie.
Men på kommunens fastighetskontor har man svårt att förstå kravet från en advokat som säger sig representera flera drabbade villaägare.

Christer Palmgren, advokat och utredare på Nexus Global Holding Group på den engelska kanalön Jersey, har vänt sig till tekniska nämndens ordförande Andreas Schönström med sina krav.

I ett mejl skriver Palmgren att han representerar klienter som samlats i en ideell förening i Oxie, klienter som gett honom i uppdrag att kräva ersättning av kommunen.
”Kraven sträcker sig från 2007 till oktober 2017 till en summa av 1,5 miljoner svenska kronor”, skriver Christer Palmgren.
Andreas Schönström avvisar dock kravet och hänvisar till att tjänstemän på fastighetskontoret tidigare gjort detsamma.

Där är man – minst sagt – förbryllad över Christer Palmgrens krav.
– Vi vet inte riktigt vad som är problemet där. Men Christer Palmgren har vänt sig till kommunen, först till fastighetskontoret och sen till kommunalrådet Schönström, med påstående om att det är vattenproblem i ett nybyggnadsområde, säger Barbro Yngvesson på fastighetskontoret.

Fastighetskontoret har dock inte lyckats upptäcka något konstigt.
– Folk har varit ute på plats vid ett flertal tillfällen men då har det inte varit några problem. Och då vill vi ju veta om det var vid det här skyfallet 2014, var det då det var problem eller är det varenda gång det regnar? Det har vi riktigt inte kunnat utröna eftersom vi inte fått besked.

Det har dock varit flera diskussioner och möten med Christer Palmgren, men enligt Britt Yngvesson har han inte gett några konkreta besked.
– Vi har efterfrågat lite mer fotografier och liksom dokumentation för vad det är för problem vi har och även velat prata med fastighetsägare men det är lite hemlighetsfullt som sagt.

Fastighetskontoret har låtit fotografera dräneringsledningar och har nu även tagit hjälp av en konsult för att försöka reda ut om och i så fall vad som är problem.
– I så fall har vi som kommun tänkt att ta vårt ansvar för att det blir löst på något sätt. Men än så länge vet vi inte vari problemet består, hur stort problemet är och när det uppstår. Det är lite hemlighetsfullt och man är väldigt mån om att lägga locket på.

Läs mer:

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×