Anna-Stina Olsson, Ingrid Gustafsson och Evy Andersson diskuterar hur spelet ska fortsätta. De är alla trogna besökare på dagcentralen. När det var dags för speleftermiddag enades de om att spela Fia.
Monica och Björn Jansson gör sitt första besök på Stella dagcentral. Först badade de i den varma bassängen och efteråt blev det en kopp kaffe vid spelbordet.
Koncentration vid spelbordet. Rut Hallberg väntar på sin tur.

Koncentration vid spelbordet på Stella

SVEDALA Då och då tas sällskapsspelen fram på Stella dagcentral.
– Nu åkte jag in i boet igen, utbrister Ingrid Gustafsson när hon spelar Fia med knuff.

– Det är alltid trevligt att gå hit. Här är lugnt och skönt och bra personal, tycker hon.
Hon inledde besöket med att äta lunch tillsammans med några andra.
– Vi beställer hit mat och jag åt Janssons frestelse. Sedan var jag och handlade också gick jag hit igen. Man behöver umgås med andra människor, fortsätter Ingrid Gustafsson.

Den här eftermiddagen plockas sällskapsspelen fram. Då och då arrangeras en speleftermiddag på dagcentralen.
– Vi spelar ofta Fia och Yatzy, berättar aktivitetshandledare Helene Lundberg. Vi har även Kinaschack, Master mind och rävspel. När det är varmare spelar vi boccia eller kastar ringar utomhus.
Vid spelbordet sitter även Anna-Stina Olsson, Evy Andersson och Rut Hallberg.
– När vi spelade med sommarvikarierna hade de andra regler och det blev litet förvirrat, minns Evy Andersson innan hon slår ännu ett slag med tärningen.

En bit bort spelar ett par herrar biljard. Monica och Björn Jansson slår sig ned vid bordet. De har precis varit och badat i den 36-gradiga bassängen som också finns på dagcentralen. Nu är det dags för en kopp kaffe.

– Vi hörde talas om bassängen när vi gick på senior sport school och tänkte att vi måste prova den, berättar de.
– Vi brukar även gå på gymmet på Holmagården. Vi ska nog prova bowling också.

De fick testa många aktiviteter när de gick på senior sport school. De berättar att de bor i Holmeja. Då reagerar Evy Andersson vid spelbordet eftersom hon också bor där. De har aldrig träffats tidigare.
– Vi har bott 1,5 år i Holmeja, fortsätter Monica och Björn Jansson. Vi flyttade hit från Blekinge eftersom vi håller på med travhästar och ville ha nära till Jägersro.
– Svedala tycker vi är en mycket trevlig kommun som ordnar många aktiviteter för de äldre.
Förmodligen blir det flera besök även på den här dagcentralen.
Återkommande aktiviteter på Stella är bland annat fika, canasta, gympa, bingo, handarbetskafé och träffas och trivs på fredagar.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×