Anders Svärd, ordförande.

Karl-Erik Kruse lämnar sina uppdrag

Svalöv På ett möte under torsdagskvällen beslutades att Karl-Erik Kruse lämnar merparten av sina politiska uppdrag.

Sent på torsdagskvällen höll Socialdemokraterna i Svalöv möte där Karl-Erik Kruses framtid i partiet avgjordes.
På mötet beslutades att Karl-Erik Kruse ska lämna samtliga sina uppdrag förutom det som ledamot i kommunfullmäktige i Svalövs kommun. Mötet drog ut på tiden och rörde upp starka känslor bland medlemmarna i paritet.
– Det var mycket känslor på mötet. Mycket tid och kraft har lagts på det här, säger Svalövs Arbetarekommuns ordförande Anders Svärd.

Beslutet fattades  av en enhällig styrelse. Därmed lämnar Karl-Erik Kruse sina uppdrag som ordförande i komunfullmäktige, ersättare i KS, ersättare i KSAU och som nämndeman i förvaltningsrätten. Han behåller sin plats som ledamot i kommunfullmäktige och kommer att fortsätta sitt uppdag som kassör för partiet.

Ska det här tolkas som att han inte längre har partiets förtroende?
– Vi anser inte att det blir bra om han sitter kvar, men vi har ett förtroende för honom internt. All den kunskap som han besitter är inget man kan kasta bort i en handvändning.

I ett uttalande skriver styrelsen att man tycker att ”ärendet fått orimligt stora proportioner” och jämför med lönefrågan för kommunens chefer som Kruse var med och drev. ”Att då dessutom kalla till ett extra KSAU enkom för denna sakens skull, märkligt nog sammanfallande med att vår styrelse ska ha möte på kvällen, kan inte annat än ses som någon form av vedergällning.”

– Det är svårt att bortse ifrån. Kalle var den som drog igång hela diskussionen om chefslönerna, säger Anders Svärd.
– Jag ser detta som kommer nu, och den andra frågan om kränkande särbehandling, som ett uttryck för att man vill eliminera min kritik, sa Karl-Erik Kruse till Skånska Dagbladet tidigare under dagen.

Vad händer nu?
– Det här sätter igång ganska stora processer i vårt parti. Vi måste hitta ersättare. Vi förlorar en av våra mest erfarna, säger Anders Svärd.

 

Läs mer:

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×