Kan ha blivit rånad på juveler i Paris

PARIS
Företaget Ebba Brahe Jewellery, som grundades av Charlotte Ramel på Löberöds slott, kan ha gått miste om smycken värda cirka en miljon kronor efter ett stort juvelrån på ett lyxhotell i Paris i onsdags kväll.

Aftonbladet och andra medier rapporterade under torsdagen om händelsen. En stor smyckesutställning pågår på hotell Ritz i Paris. Rånarna krossade ett skyltfönster och slet åt sig smycken värda 44 miljoner kronor.

Ebba Brahe Jewellery, det Stockholmsbaserade företag som Charlotte Ramel var med och grundade, hade en av montrarna på hotellet och i den låg smycken värda cirka en miljon. Det är oklart om några av dessa ingick i tjuvarnas byte.

– Jag vet fortafande inte. Jag har väntat på besked hela dagen men inte fått någon information, säger Charlotte Ramel till Skånskan när vi får tag i henne på telefon.
– Men jag kan varenda liten kvadratmeter på Ritz och skulle jag spekulera så har rånarna fokuserat på de största diamanterna och stenarna – och då är det nog inte mina smycken. Men visst, jag har till exempel en diamanttiara i montern, funderar Charlotte Ramel.

Hur skulle det påverka dig om dina smycken är stulna?
– Jag är fullförsäkrad, men det vore ändå väldigt tråkigt. Det ligger mycket jobb bakom en kollektion, det är inget man bara slänger ihop.

Charlotte Ramel berättar att Ebba Brahe Jewellery fått rejäl fart på verksamheten under 2017. Utställningen på Ritz är viktig för att öppna dörrarna till den internationella marknaden.
– Jag ska ställa ut där i två år. Vi är det första svenska varumärket hos dem och jag har redan fått massor av positiva reaktioner.

Gärningsmännen ska ha varit beväpnade med yxa och skjutvapen och polisen lyckades stoppa tre av dem när de försökte lämna hotellet. Två lyckades däremot fly med juvelerna.
Charlotte Ramel säger att hon trots det som hänt har fortsatt förtroende för Ritz, och hon kommer att fortsätta att ställa ut där.
– Det här är en riskfylld bransch och det berättade alla för oss när vi startade.

Charlotte Ramel växte upp på Löberöds slott, där hon fortfarande tillbringar somrar och annan ledig tid. Till vardags bor och arbetar hon dock i Stockholm sedan ett antal år tillbaka.
Ebba Brahe Jewellery grundade hon 2013. Hon har gjort smycken för Childhood foundation, och svenska kungafamiljen har burit hennes smycken.

Dagens fråga

Är du stressad över julen?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev