TFK Nova Eslöv mot Höörs IS i F10-klassen förra året. Foto: Jonny Nilsson/arkiv

Jagar fler lag till Sportlovscupen

Fotboll Arrangörerna hoppas på fler lag i Sportlovscupen i Eslöv. Nu har anmälningstiden förlängts till den 21 januari.

– Tyvärr har det varit en nedgång i antalet anmälda lag. Vi har förlängt anmälningstiden en vecka för att få in så många lag som möjligt, säger tävlingsledaren Karl-Erik Malmgren.
Förra året deltog 247 lag i Sportlovscupen. I skrivande stund är 167 lag klara för spel i den 28:e upplagan av turneringen som spelas 16-25 februari. Inte bara skånska klubbar ställer upp i Sportlovscupen. Bland anmälningarna finns lag från Halland och Blekinge, men det behövs ännu fler.
– Platser finns kvar i alla ålderklasser. Får vi inte in fler anmälningar i de två yngsta flickklasserna blir det svårt att köra dem. Äldsta flickklassen har vi haft problem med i flera år för många lag har redan börjat träna utomhus när cupen spelas, säger Malmgren.
I de allra yngsta klasserna, för spelare under tolv år, redovisas inga resultat och tabeller.
– Där är intresset inte lika stort som tidigare. De vill tävla och spela om pokaler. Att bara spela träningsmatch är inte samma sak, även om alla får medalj. Vi får se hur vi ska gå vidare nästa år. Det är så mycket på gång med olika spelformer. Vi kanske måste ändra vårt upplägg i Sportlovscupen också, säger Malmgren.
Det är futsal som gäller i cupen som arrangeras av Trollenäs IF och Örtofta IS.

Sport i dag

Sportresultat