Salt & Brygga har varit en del av Malmös krogliv sedan år 2001. FOTO: HRF Förmedling

Havsnära krogen är nu till salu igen

MALMÖ Den havsnära krogen Salt & Brygga i Västra hamnen som startade i samband med bostadsutställningen Bo01 är till salu igen.

– Nuvarande ägare Anette Berlin och Stefan Åkesson vill gå vidare och ägna sig åt annat. Därför hoppas de hitta någon intressent som vill ta över den välkända restaurangen, säger Fredrik Andersson på HRF Förmedling, som är inriktade på hotell- och restaurangbranschen.
Restaurangen Salt & Brygga i Västra hamnen i Malmö har vunnit många priser för sin ekologiska inriktning genom åren. I november 2014, när grundaren Björn Stenbeck gick i pension lämnade han över restaurangen till Berlin och Åkesson.

– Det är framförallt Anette Berlin med stor erfarenhet av branschen som har drivit restaurangverksamheten med inriktning på kvalitativa råvaror med en inriktning på fisk och skaldjur men även kött, berättar Fredrik Andersson.
Han framhåller den öppna planlösningen och den unika inredningen i restaurangen, som håller samma höga standard som vid starten för 17 år sen.
– Köket är också väl utrustat och lättarbetat så den köksmästare som tar över kan med glädje jobba fram sitt eget koncept.

Årshyran ligger på 55 000 kronor och årsomsättningen har varit 6 miljoner kronor. Trots detta hamnar det begärda priset på 1,3 miljoner kronor.
Flera intressenter har redan hört av sig sedan annonsen kom ut i tisdags. Fredrik Andersson tror att försäljningen kan ske ganska snart.
– Ända sedan starten har restaurangen lockat folk från hela världen på grund av deras fantastiska läge och en kulinarisk matlagning. Nu har en engagerad krögare chansen att ta över den välbesökta krogen, menar Fredrik Andersson.
Just nu är restaurangen stängd och ska öppna i mars. Frågan är om Malmö får en ny restaurangägare på Sundspromenaden eller om bytet sker senare i år.

Dagens fråga

Klarar Malmö FF att slå Wolfsburg på hemmaplan?

Loading ... Loading ...