Biografen Flora i Sjöbo. Arkivbild

Färre träffar hålls på Flora

Sjöbo Mötesplatsen Flora i Sjöbo är tillbaka efter jul- och nyårsuppehållet men drar ner på antalet träffar. Under våren arrangeras mötesträffar varannan onsdag.

– När vi startade för ett år sedan hade vi fokus på umgänge och det kom väldigt mycket folk. Men efter det har vi haft föredrag med inbjudna gäster och vi har märkt efter sommaren att vi har tappat på besökare. Därför går vi tillbaka till kärnan att det ska vara enkelt – att man bara ska kunna komma hit och snacka med folk och ta en kopp kaffe, säger Pål Wikén.
Han representerar Rädda Barnen som ordnar mötesträffarna på Flora tillsammans med Svenska kyrkan och Centrumkyrkan.

Tidigare hade man öppet varje onsdag och mötesplatsen gick under namnet Onsdagar på Flora men nu har man också bytt namn till Spelhålan som har öppet varannan onsdag.
– Andra onsdagen i månaden ordnar vi spelkväll. Det kommer att finns många klassiska spel och det är fritt fram att ta med sig en egen favorit. Den fjärde onsdagen i månaden kommer Heinge Brädspelsförening. Då är Paul och Marie Andersson lastade med olika spel för att se vad som passar dem som kommer, nybörjare som inbitna spelare, säger Pål Wikén och fortsätter:
– Vi bjuder som vanligt på kaffe, te och annan dryck. Tilltugg får man ta med själv.

Mötesplatsen har öppet klockan 18-20 i gamla bageriet på Flora. Första träffen äger rum den 17 januari. Därefter 31 januari, 14 och 28 februari, 14 och 28 mars. 11 och 25 april samt 9 och 23 maj.
Onsdagar på Flora är en mötesplats för alla och är politiskt och religiöst obundet.

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×