Camilla Wydeen och hennes pappas sambo Ann-Kristin Roth planerar för en storfest på gården till våren. Foto: Axel Hilleskog
Kocken Andreas Persson gillar utmaningen i att laga mat åt stora sällskap.
På gården finns gott om utrymme för bröllopsfirande.

Familj har tagit över Husargårdens B&B

sjöbo Bröllopskoordinatorn Camilla Wydeen och hennes pappas sambo Ann-Kristin Roth uppfyllde båda en dröm när de nyligen tog över Husargårdens Bed and Breakfast.
– Jag har många erfarenheter jag villa använda mig av, säger vd:n Camilla Wydeen.

Camilla Wydeens pappa Per Johansson och hans sambo Ann-Kristin Roth köpte förra året Husargården där de nu bor.
Här har tidigare varit ett tillfälligt boende för ensamkommande barn men sedan den 1 december är verksamheten med bed and breakfast och restaurang igång med nya ägare.
Camilla Wydeen är vd för Husargården Bed and Breakfast och kommer tillsammans med Ann-Kristin Roth sköta det vardagliga, men de får god hjälp från varandras respektive som är med i det nybildade bolaget.

– Nu blir det äntligen verklighet. Jag har många erfarenheter jag vill använda mig av. Jag brinner för att logistiken kring arrangemang, litet som stort, blir bra och att kunden blir nöjd, säger Camilla Wydeen.
– Jag har varit 40 år på mitt andra jobb och vill göra något annorlunda. Jag ser fram emot att möta nya människor, säger Ann-Kristin Roth, som haft ett bed and breakfast som en dröm

Camilla Wydeen har varit bröllopskoordinator i tio år vid sidan av sitt jobb som undersköterska. Nu satsar hon fullt på Husargården.
– Det är väldigt skiftande. Först kanske vi har en minnesstund, sen på kvällen en fest och nästa dag en pubkväll.
– Det är häftigt att möta alla olika människor.
– Kunden ska vara nöjd när de kommer härifrån och känna att vi gjort något med hjärta för dem. Så har jag jobbat i alla år. I vissa situationer kanske du inte behöver göra något men gör man det lilla extra blir kunden nöjd.

Ann-Kristin Roth har å sin sida jobbat som ekonomiansvarig på Österlens lastvagnar under 40 år, där även hennes sambo jobbar.
Rollerna blir därefter och Camilla Wydeen kommer fokusera särskilt på bokningar medan Ann-Kristin Roth kommer lägga ner mer tid på ekonomin.
– Sen städar vi och serverar tillsammans, säger Camilla Wydeen.
För restaurangmaten står Andreas Persson som jobbat på Husargården i fem år.

Fokuset kommer ligga på närodlat i möjligaste mån och restaurangen får kött från kossor som betar i Sjöbo från Camilla Wydeens pappa.
– Alla säger ”Ni har väl kvar kocken?”, och ja, han släpper vi inte i första taget, säger Camilla Wydeen.
Utöver bed and breakfast blir det fokus på bland annat bröllopsarrangemang, konferenser, afterwork och pubkvällar.
– Vi hoppas att många vill gifta sig här. Vi har nära till Södra Åsums gamla och nya kyrka och här på gården finns möjlighet till utomhusvigsel.
Camilla Wydeens pappa kommer fortsätta sitt jobb och hennes make Rickard Wydeen behåller sitt jobb inom ambulanssjukvården men kommer bistå med hjälp med diverse sysslor
– Han har alltid drömt om en vaktmästarväska och den har han fått nu, säger Camilla Wydeen.

Dagens fråga

Firar du Lucia på något sätt?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev