Karl-Erik Kruse (S).

Erkänner sina fel – beredd att avgå

SVALÖV Karl-Erik Kruse kom tillbaka efter en veckas solsemester så sent som i onsdags. Väl hemma möttes han av uppgifterna om hur han nyttjat kommunens bilar.

Han sticker inte under stol att han agerat fel vid ett flertal tillfällen:
– Jag välkomnar att man gör den här utredningen. Jag har gjort fel, det måste jag erkänna.

– Jag har använt kommunens fordon för att ta mig till förvaltningsrätten i Malmö för annat uppdrag där som inte är kommunalt, och jag har även tagit ut körersättning. Det var korkat gjort, säger Karl-Erik Kruse till Skånska Dagbladet.
– Men jag vill understryka att jag inte har gjort någon ekonomisk vinning på detta. Parkeringsavgifterna i Malmö har jag betalat själv, och det handlar om ungefär samma summor som körersättningarna.
– Jag tänkte att jag kunde betala parkeringen med körersättningen, men i efterhand inser jag att det var korkat.

Anledningen till att han tog kommunens bil var för att spara tid, säger han.
– Till mitt försvar gjorde jag det för att kunna sköta mina uppdrag som förtroendevald. Alternativet hade varit att åka kollektivt men då hade jag inte hunnit i tid till mötena. Vi har bara en bil i hushållet och den använder min fru till sitt jobb.

Karl-Erik Kruse menar att förtroendet för honom nu är rubbat och att han knappast kan sitta kvar som fullmäktiges ordförande.
– Jag tror det blir omöjligt nu.

Huruvida han kan fortsätta på annat sätt för Socialdemokraterna i Svalövspolitiken får bli upp till partiet.
– Jag ska vara med på vårt möte ikväll och då kommer jag att redovisa det här. Vill de att jag avgår så gör jag det.
Samtidigt säger Karl-Erik Kruse att utredningarna mot honom överskuggar den kritik mot de höga chefslönerna som han framförde före jul – och att det knappast är någon slump.
– Jag ser detta som kommer nu, och den andra frågan om kränkande särbehandling, som ett uttryck för att man vill eliminera min kritik.

Vilka är ”man”?
– Den politiska ledningen, Olof (Röstin) och Torbjörn (Ekelund). Samarbetet vi haft har ju spruckit. De kommer säkert med andra förklaringar.

– Men det spelar egentligen ingen roll, jag har gjort fel och det är jag beredd att ta konsekvenserna av.

Läs mer:

Dagens fråga

Är du stressad över julen?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev