”Det var direkt olämpligt att köpa in fastigheten”

HÖRBY Eva Lindholm, gruppledare för Moderaterna, vill ha alla kort på bordet i ärendet och anser att det var ett stort misstag av kommunen att köpa huset.

Det är Eva Lindholm som har initierat ärendet i kommunstyrelsen om Torggatan 3. Beslutet att köpa huset fattades i mars av kommunstyrelsens arbetsutskott, och redan då var Moderaterna emot förvärvet.
– Det mest anmärkningsvärda är att det framgick av beslutsunderlaget att det var direkt olämpligt att köpa in fastigheten. Det fanns stora tveksamheter i underlaget.
– Likväl beslutade styret att köpa in fastigheten. Här borde i stället alla varningsklockor ha ringt, säger Eva Lindholm.

Att kommunen lägger miljonbelopp på att köpa in en mögelfastighet, som i efterhand har visat sig vara i så dåligt skick att den måste totalrenoveras eller kanske rivas, tycker hon är anmärkningsvärt.
– Personligen tycker jag att alla fastighetsaffärer ska upp i kommunfullmäktige för beslut. Det ska inte vara som nu att kommunstyrelsens arbetsutskott har delegation att själv fatta beslut om inköpen av villor och bostadsrätter till nyanlända.

Läs mer: Nyinköpt hus fullt av mögel

Moderaterna är det enda partiet i KS AU som har sagt blankt nej till inköpen av villorna och bostadsrätterna, konstaterar hon.
– Vi står inte bakom att skapa en gräddfil för nyanlända som anvisas bostad här. Inköpen skapar ingen integration, utan snarare upprörda känslor och ökad risk för motsättningar, säger Eva Lindholm.

Hon har initierat ärendet för att få alla kort på bordet.
– Det har onekligen brustit och jag vill ha en skriftlig redogörelse för hur ärendet har handlagts.

Läs mer: Susanne Meijer: Det är tänkt som en investering

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

  • Nej (86%, 587 Röster)
  • Ja (14%, 95 Röster)

Antal röster: 682

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×