Rydsgårds AIF tog hem herrklassen i Blentarpscupen förra året efter en finalrysare.arkivbild

Dags för fotbollsfest i Färsingahallen

Fotboll Fotboll för hela slanten blir det i Färsingahallen i Sjöbo i helgen. Då spelas den 35:e upplagan av populära Blentarpscupen.
Spelformen är futsal.
– Vi hoppas på bra tryck i hallen, säger Per Hansson från arrangörsklubben Blentarps BK.

Turneringen inleds med herrarnas gruppspel på lördagen. På söndagen spelas damernas gruppspel och därefter väntar slutspel för båda klasserna. Blentarps BK har tre lag med i herrklassen, som innehåller 20 lag.
– Vi har många seniorer och vill att alla ska vara med och spela i vår egen cup. Det blir spännande att följa dem. Sedan är många Österlenlag med, så det blir många intressanta derbyn, säger Hansson.

Förra året tog Rydsgårds AIF hem herrklassen. Finalen mot Janstorps AIF blev en riktig rysare som gick till förlängning där Hampus Henricsson avgjorde.
– Båda finallagen är med i år också, säger Hansson.
På damsidan segrade Hammenhögs IF 2017. I finalen besegrades Skurups AIF med 3-0. Hammenhög och Skurup har två lag med i årets turnering. Dubbla lag kommer även Janstorps AIF och Wollsjö AIF till start med. Tidigare spelades även ungdomsklasser i Blentarpscupen, men sedan sex år tillbaka är det bara seniorklasser som gäller.
– Det var svårt att få ihop lag. Det finns så många ungdomscuper, så vi valde att satsa på konceptet med bara seniorklasser, säger Hansson.

Första matcherna på lördag börjar klockan 10.00. Tomelilla IF möter Sjöbo IF i hall A och i hall B spelar Sankt Olofs IF mot Svensköps IF. Sedan är full fart fram till söndag eftermiddag. Herrfinalen spelas 15.45 och damfinalen 16.00.
– Vi får hoppas på mycket folk i hallen. Sjöbo har ju ett lag på herrsidan och det brukar dra ganska mycket folk här på hemmaplan, säger Hansson.

Sport i dag

Sportresultat