Tilda Winberg fick priset till matchens lirare i ett H65 som förlorade för första gången sedan september. Foto: Martin TROBÄCK

Sävehof tog revansch på darrigt H65 Höör

HÖÖR Det såg ut som om H65 Höör var på väg mot ännu en seger mot Sävehof. Men gästerna svarade för en mästerlig vändning och tog revansch till slut. Matchen slutade 23-28.

H65-tjejerna gjorde en riktigt bra första halvlek inför 704 åskådare i en välfylld sporthall och ledde med 14-10 i halvtid – fullt välförtjänt.
Sedan gick de ut och ökade till 16-10 direkt i den andra halvleken. Det kändes mer eller mindre avgjort.
Men så hände något.
Sävehof gjorde tre raka mål, fick kontakt och vann så småningom matchen med hela fem bollar. Första segern efter sex raka förluster och ett trendbrott för det gamla mästarlaget.
– Inget att snacka om, det bästa laget för dagen vann matchen. Vi missade alldeles för många bra lägen i den andra halvleken och släppte in 18 mål. De var helt enkelt bättre, sa H65-tränaren Ola Månsson direkt efter matchen.

Ett vinstgivande drag för Sävehof var ett väldigt högt utgrupperat försvarsspel och en målvakt, Isabella Moratidou, som spikade igen totalt.
– Fast det var ingen överraskning att de skulle skulle spela så. Vi kom ändå till chanser. Problemet var att vi brände på tok för mycket, sa H65:s Anna Olsson som själv fick syna det röda kortet efter sin tredje utvisning i slutet av matchen.
– Jag tycker inte vi spelade särskilt bra i senaste matchen heller. Vi får prata igenom det här och se vad vi kan göra åt det.

Mest brände H65 Höörs kantspelare, åtminstone i den andra halvleken. I den första satte både Ida Gullberg och Emma Rask sina chanser.
Skillnaden mellan den första halvleken och den andra var som natt och dag. I den första gjorde Tilda Winnberg det riktigt bra som mittnia och spelmotor, och målvakten Jannike Wiberg tog det mesta bakåt. Men i den andra halvleken var det nog bara Kristin Thorleifsdottir som kom undan med någorulnda godkänt betyg.
– I den första halvleken räddades vi av att vi fick kontringar, när vi inte fick det längre så höll det inte, resonerade Ola Månsson.
Han ville inte skylla på matchningen i Europa heller:
– Nej vi har spelat en match bara de senaste tolv dagarna, det ska vi klara av.
Att han spelade runt på bänken och luftade alla utom småskadade Anna Bardis ville han inte heller skylla på.
– Det har vi gjort hela säsongen. Det är bara att gratulera Sävehof. Laget med bäst spelare vann.

Sport i dag

Sportresultat