Malmö Redhawks forward Christoffer Forsberg jublar. Foto: Björn Lindgren/TT

Redhawks jagar sin sjunde raka seger

ISHOCKEY Christoffer Forsberg gör sin 149:e raka match för Malmö Redhawks i kväll mot Luleå.
– Jag ser en ljus framtid i Redhawks, säger forwarden, som på onsdagen förlängde kontraktet med klubben till år 2020.

Den ständigt hårt arbetande 23-åringen får sällan eller aldrig de stora rubrikerna när Redhawks spelar.
Men han gör mycket nytta i det tysta, och är därmed en given tränarfavorit. Att Östersundssonen dessutom både klarar av att lira center och ytterforward gör honom också attraktiv.
Sedan Christoffer Forsberg kom till Malmö hösten 2015, så har han imponerande nog spelat 148 raka matcher för Redhawks. En svit som inger respekt.

Rödhökarnas sportbas Patrik Sylvegård är förtjust i spelartypen. Han säger så här till klubbens hemsida efter att ha förlängt kontraktet med Forsberg:
– Sedan Christoffer kom till oss för snart tre år sedan har han stått för precis det vi vill att våra spelare ska göra. Han stämplar in på jobbet varje dag, sätter alltid laget före jaget och strävar efter att bli bättre varje dag.
– Han är en av SHL:s bästa skridskoåkare och utmärkt i spelet med en man mindre på banan. Det känns väldigt bra att få ha kvar honom som en viktig kugge här under de två kommande säsongerna.

Christoffer Forsberg tror att Redhawks är ett lag för toppstriden framöver i SHL:
– Vi jobbar hårt varje dag för att bli bättre. Vi ska fortsätta att utmana i toppen, menar han.
Redhawks trend just nu är minst sagt positiv. Sedan urladdningen hemma mot Frölunda Indians (5-0), så har allt gått som på räls med ytterligare fem vinster, varav tre på övertid.
På torsdagen väntar Luleå i hemmaborgen:
– Vi ska göra våra saker. Vi kan bara påverka det vi själva gör och det passar oss bäst, när vi gör vår grej, säger Redhawks huvudtränare Peter Andersson.
Tillbaka på isen mot Luleå är två av lagets stora nyckelspelare, Rhett Rakhshani och Frederik Storm.

Amerikanen Rakhshani har varit het på sistone, och samspelet med landsmannen Andy Miele sitter allt bättre. Tredjelänken i kedjan, hemmafavoriten Robin Alvarez, har också sett piggare ut efter en ganska tung och skadefylld höstsäsong.
Och Frederik Storm älskar att lira tillsammans med sin danske parhäst Nichlas Hardt. Räkna med att de återfinns i samma kedja.

Peter Andersson kan därmed mönstra fyra starka kedjor mot Luleå:
– Vi känner oss bekväma i att ha fyra kedjor som fungerar så väl offensivt som defensivt, påpekar han.
Redan på lördag väntar nästa hemmamatch för Redhawks, när den suveräna serieledaren Växjö Lakers kommer till Malmö.
Med sig har smålänningarna 675 supportrar, som har chartrat ett tåg till Hyllie station. Mer än 7 000 åskådare förväntas, och därför öppnas de övre läktarsektionerna i Malmö arena upp för toppmatchen.

Sport i dag

Sportresultat