Politiker i extrainsatt möte om personutredning

Svalöv På ett extrainsatt möte i kommunstyrelsens arbetsutskott på onsdagen togs beslut i ett personärende som av allt att döma är mycket känsligt.

Enligt uppgifter till Skånskan finns misstankar om att personen ska ha fått ut ekonomisk ersättning som hen inte har rätt till.

Eftersom ärendet har blivit föremål för ett extra möte på hög kommunal beslutandenivå, ett möte som dessutom hade enbart den punkten på dagordningen, gäller det med högsta sannolikhet en högt uppsatt chef inom kommunen – eller en förtroendevald politiker.
Med på ksau:s möte var kommunchef Stefan Larsson och personalchef Cecilia Hagström. De höll i bakgrundsinformation om ärendet grundat i en undersökning de gjort sedan innan jul.
Undersökningen initierades för att se om det låg någon sanning bakom ryktena som enligt uppgift florerat kring personen.

När Skånskan strax innan ksau:s möte når kommunalrådet Torbjörn Ekelund (L) är han fåordig men ger en snabb bakgrund:
Strax innan jul beslutade Svalövs kommunstyrelse att tillsätta en utredning efter anmälningar om flera fall av kränkande särbehandling.
I samband med det kom de nämnda misstankarna upp.
– Det var obekräftade rykten – och det är aldrig bra om det går rykten kring personer inom kommunen. Därför beslutades att personalförvaltningen skulle göra en utredning om det ligger någon sanning bakom, säger han.

Den första utredningen gällde Karl-Erik Kruse – gör denna det också?
– Inga kommentarer, säger Torbjörn Ekelund.

Efter onsdagens möte, som blev flera timmar långt, vill ingen av de ledamöter Skånskan når kommentera ärendet utan hänvisar till en pressinformation på torsdag förmiddag.
– Vi har tagit beslut om att ärendet är sekretessbelagt fram till att protokollet är justerat, vilket sker vid 09.30 på torsdag, säger Fredrik Jönsson (C), ordförande i ksau under Birgitta Jönssons (S) sjukskrivning.

Både Olof Röstin (M) och Torbjörn Ekelund hänvisar till sekretessen och till pressträffen. Olof Röstin skriver i ett sms att ”det gäller för oss att inte trampa fel” och att han därför vill vänta med att kommentera.
Torbjörn Ekelund ger sin förklaring till tystnaden:
– Det blev en lång diskussion och vi har fattat ett antal beslut där detaljerna är viktiga. Eftersom vi lagt krut på dem är det bättre att presentera underlaget samlat på torsdag.

Dagens fråga

Är du stressad över julen?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev