M vill att äldre ska få grönsallad

Skurup Sedan i början av 2017 får äldre i Skurup ingen grönsallad till måltiden. Det vill Johan Bolinder (M) ändra på. Han har därför lämnat in en motion i frågan.

Kommunstyrelsen i Skurup tog upp ärendet under sitt sammanträde i måndags. I motionen förelås att samtliga äldre ska få välja mellan att få antingen kokta eller färska grönsaker till sin måltid.
Det har sedan drygt ett år tillbaka inte varit möjligt för de äldre som köper mat från den kommunala måltidsservicen att välja färska grönsaker.
– De flesta ville ha kokta grönsaker och vi var tvungna att slänga mycket färska grönsaker, berättar Skurups kommunalråd Magnus Alm (S).
På Måltidsservicen valde man att istället lägga mer kraft på de kokta grönsakerna.

– De både innehåller mer näring samt är omtyckt att äta av våra äldre matgäster, skriver representanter från Måltidsservice i ett yttrande.
– Det skulle kunna gå att välja mellan att få kokta grönsaker eller grönsallad till varje maträtt men priset för måltiden måste då justeras uppåt markant – 15-20 kronor – då hanteringskostnaden för både kökspersonal och hemtjänstpersonalen ökar betydligt då det krävs mer tid vid menyplanering, beställning, packning samt leverans, skriver de vidare.
Motionen, som är skriven av Johan Bolinder (M), ska tas upp i kommunfullmäktige.

Dagens fråga

Vill du ha ett extra val till riksdagen nästa år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×