Lisa Stevens föräldrar drev Klinta handelsträdgård utanför Höör under Lisas uppväxt.
Lisa Stevens.
Här brukar Lisa Stevens sitta och klura på nya dofter.
I lokalerna på Bruksvägen etiketteras förpackningarna och skickas till bland annat Kina och Japan.

Hon sprider barndomens dofter över världen

Höör Kina, Sydkorea, Island, Australien, Finland och Japan... Dofterna från Lisa Stevens barndomshem Klinta säljs över hela världen.

– Vi började få en jäkla massa beställningar i nätbutiken från kineser, säger Lisa Stevens och berättar att man i flera veckor varje dag fick beställningar från kineser som bodde i Sverige.
– Vi fattade inte vad som hade hänt.
– Sen när vi var på en mässa kom det fram flera affärsmän och affärskvinnor från Kina och då var det en som berättade hur det kom sig att så många kineser var intresserade.

Det visade sig att en kinesisk ”influencer” på landets motsvarighet till Youtube hade fått tag i ett av Klintas massageljus och recenserat detta i en video. Videon hade fått över en miljon ”gillningar” och ledde till att många ville prova Klintas produkter.
– Nu finns vi i flera butiker i Kina, berättar Lisa Stevens.
– Det är en gigantisk marknad och det säljer jättebra. Det är konstigt – men kul.
Och så håller de på att etablera sig i Sydkorea.
Men vi tar historien från början:
Lisa Stevens växte upp i Klinta utanför Höör och hennes föräldrar drev handelsträdgården Klinta kryddor och grönt.

Efter att Lisa Stevens och hennes make Simon i flera år bott i England, flyttade paret tillbaka till Sverige och Lisa Stevens öppnade en presentbutik i föräldrarnas handelsträdgård. Hon märkte snart att besökarna gärna ville ha med sig souvenirer hem.
– Vi hade vykort, men ville ha något mer speciellt, berättar Lisa Stevens.

För tio år sedan tillverkade hon och maken därför sitt första massageljus. Det blev en succé och sedan dess har sortimentet blivit allt större.
I dag är handelsträdgården såld men makarna Stevens företag Klinta Massageljus och Hudvård drivs vidare från en industrilokal på Bruksgatan. Därifrån transporteras massageljus, doftpinnar, hudkrämer, duschkrämer, läppbalsam och andra Klintaprodukter ut till försäljare runtom i Sverige, Norden och resten av världen.

– Vi inriktar oss mot småbutiker eftersom det är de som säljer våra produkter bäst – de som ger personlig kontakt och berättar om ljusen. När man berättar om vad som är i ljusen och tanken som ligger bakom – då säljer Klinta bäst, säger Lisa Stevens.
De produkter som säljer bäst är – just – massage- och doftljusen.
– De står för 65 % ungefär av vår försäljning.

Ingredienserna är så milda att de kan smörjas på huden och användas vid massage.
– Det räknas som en kosmetikaprodukt – så den måste gå igenom alla certifieringar man gör med vanlig kosmetika. Och de är ganska strikta, säger Lisa Stevens.
– Jag tror att det är en del i varför Klinta säljer också – att folk inser att eftersom man kan sätta det på huden är det bra ingredienser, fortsätter hon.

– Vi vill att alla ska få en bit av Klinta. Det är därifrån inspirationen till dofterna kommer.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

  • Nej (86%, 587 Röster)
  • Ja (14%, 95 Röster)

Antal röster: 682

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×