Legendariske Dan Tyler har skrivit I hope som Tommy Wigardt sjungit in.
Thor Görans och Agneta Olsson är väl värda att lyssna lite extra på.

Ett år för drömmar och förändringar

Krönika.

Nytt år. Drömmar som äntligen ska uppfyllas. Första söndagen i januari 2018 och det är förändringens år.
Redan sommaren 2017 började en längtan efter nya vägar och nya möjligheter komma smygande och drömmar började formas på nätterna.
Jag har alltid varit en förändringens själ och därför har det passat mig bra att vara artist. Det är en stor gåva att möta nya människor, se nya platser och skapa ny musik. Detta har lyckligtvis varit mitt liv sedan jag var 11 år och det har också satt sina tydliga spår. Nu har det kommit till den punkten igen då det är dags för en lite större förändring. Vi har satt igång hjulen som nu rullar på och det ska bli så spännande att se vart detta leder.
Musiken är också igång med nysläppt singel och ett album i vår, så nu skriver jag för fullt på nytt eget material. Det passar så bra in på den känslan jag har inom mig.

Musikåret 2017 var ett bra år så det finns mycket att skriva om. Men då jag tycker det är viktigt med svensk musik i detta flöde av internationella låtar väljer jag att börja med att berätta om ett norrländskt dansband som heter Thor Görans & Agneta Olsson. Agneta är en ny bekantskap för mig, både som sångerska och människa. Jag fick en fin kontakt med denna duktiga sångerska som är så otroligt varm och äkta. När jag lyssnade på bandets senaste cd, ”Då står tiden stilla”, fick jag samma känsla. Agneta är en varm, äkta själ som vet vad hon vill och vad hon tycker om att sjunga. Hon har turnerat sedan 1987 och har alltid sjungit det hon älskar, nämligen dansbandsmusik. Med en härlig, ren klang tar hon mig bort till de svenska folkparkerna och danspalatsen. Agnetas man Peter Grundström skriver allt deras material själv och fick SKAP-priset i Malung i somras för sitt låtskrivande. Det är han verkligen värd, kan jag lova efter att ha lyssnat på deras gedigna låtskatt.
Låten jag rekommenderar att lyssna lite extra på är ”Är det du eller jag (vi två)” från dsenaste cd:n. Agneta och Peter är ett fantastiskt musikaliskt par. Lyssna och längtan efter livet och kärlek blir ännu starkare!

Varje år vid denna tiden funderar jag på livets mysterium och eftertanke kommer. Jag tänker på min älskade pappa Hjalmar och vad han värderade högst i livet – familjen. Om pappa suttit här bredvid mig så skulle han säga: ”Ta vara på livet, mitt hjärta. Lev och njut i nuet. Våga nya möjligheter för därutav växer din själ”.
Nyligen var Tommy och jag på begravning. En kär släkting har gått vidare till andra sidan och saknad och sorg fyller oss. Men även tacksamhet över att denna fina människa funnits på jorden och förgyllt livet för sina barn och sin fru och alla i sin närhet. Han var en sådan människa som gav skratt och glädje till andra. Och vad passar bättre än att nu nämna min kära man Tommys nyutgivna låt ”I hope”, skriven av den legendariska Dan Tyler i Nashville. Texten har blivit min personliga favorit just nu. Den handlar om vad man hoppas man lämnar efter sig till barn och vänner när man själv gått vidare till andra sidan. Att man någonstans hoppas att ett avtryck är lagt som med glädje och skratt finns kvar att förgylla samtal av barn och barnbarn. Melodin är en glad slinga som får dig att med värme ta in den lite allvarligare texten. Det är nog människans ego, mitt ego, som spelar in där, men för mig är det viktigt att avtrycket blir mycket glädje och skratt och roliga berättelser att förmedla vidare.
Oj, detta blev djupt. Men sådant måste livet också bestå av, för det är först då man verkligen kan uppskatta det vackra och fina vi människor har att ge varandra,
Kram Christina.