Eslövs IBF siktar på publikrekord i derbyt

INNEBANDY På lördag blir det publikfest i Eslövshallen. Innebandyderbyt i ”trean” väntar mellan Eslövs IBF och Frosta.
– Vi räknar med en tuff drabbning, säger Eslövstränaren Cristoffer Stenson.

För tre år sedan missade Eslöv att kvala sig upp i division två. Den här säsongen är målet att ta steget upp från innebandytrean.
– Vi har en tydlig plan med vad vi vill, och målet är att gå upp redan i år, förklarar Christoffer Stenson.
Efter att ha slutat fyra och trea i seriespelet de senaste åren, så har Eslövs IBF mönstrat sitt hittills mest slagkraftiga lag i vinter. Bland annat har ett par spelare anslutit från Hofterup.
– Vi har framförallt ett jämnstarkt lag. Det är olika spelare som kliver fram offensivt i olika matcher, och så har vi ett bra försvars- och målvaktsspel, menar Eslövstränaren.
Efter åtta spelade omgångar så parkerar laget på en andra plats i tabellen, med samma poängskörd som serieledaren Åstorp/Kvidinge, vilka dock har en bättre målskillnad. Seriesegraren går direkt upp till division två, medan tvåan får kvala sig uppåt.
– Vår enda förlust hittills kom borta mot Åstorp, men vi har kvar att möta dem på hemmaplan, påpekar Christoffer Stenson.

En av säsongens tuffaste matcher väntar på lördag kväll (klockan 18). Då kommer Frosta från Höör på besök för ett hett derby, och a-hallen i Eslöv har bokats.
– Det är enda hemmamatchen som vi spelar där på hela säsongen. Förra året var det bra tryck med 400 åskådare mot Frosta. Den publiksiffran hoppas vi att bräcka på lördag, förklarar Christoffer Stenson.

Även om Frosta är nästjumbo och bara har vunnit en av sina åtta matcher, tror Eslövstränaren på en jämn och rafflande tillställning.
– Det brukar det alltid bli när vi möts, senast vann vi bara med 4-3, säger Christoffer Stenson.

Sport i dag

Sportresultat