E6 stängdes av under polisinsats

Kävlinge Polsen stängde av E6 är mellan Löddeköpinge och Lundåkra under en polisinsats på onsdagskvällen.

Det började vid 19-tiden då en polispatrull signalerade åt en personbil att stanna på E6:an i höjd med Malmö. Föraren väljer dock att inte stanna, och ökar istället farten.
Polisbilen inleder ett efterföljande av bilen. Det går norrut och av på en avfart vid Lundåkra trafikplats, och sedan tillbaka till E6 i södergående riktning.

Ytterligare en patrull ansluter. I höjd med Center Syd lägger polisen ut en spikmatta. Bilen kör över spikmattan och får stopp.
– Dessvärre kör också två andra bilister över spikmattan och får punktering, säger Rickard Lundqvist på Skånepolisens ledningscentral.

Polisen har spärrat av E6 mellan trafikplatserna Lundåkra och Löddeköpinge i båda riktningarna.
– Vi tror att man har kastat ut gods under färd. Det är därför vi har spärrat av, för att ingen ska komma till skada under utredningsåtgärderna, säger Rickard Lundqvist på Skånepolisens ledningscentral.

Vad det rör sig om för gods är oklart. Polisen söker nu efter godset som tros ha kastats ut från bilen längs E6:an under efterföljandet.

Två personer, en man och en kvinna, är frihetsberövade. I nuläget är det inte fastställt vilken brottsrubricering som är aktuell.

20.55 meddelade Skånepolisen att avspärrningarna var hävda och vägbanorna öppna för trafik.

 

* Under ett tidigt skede uppgav polisen att efterföljandet började utanför Landskrona, men denna uppgift kom senare under kvällen att ändras till Malmö. 

Dagens fråga

Har du drabbats av E6:ans avstängning?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×