När mannen inte kom till sitt jobb larmades polisen som hittade samtliga fyra familjemedlemmar döda i bostaden i Bjärred.
Amelie Gustafsson, socialchef, Jan Solmér kommundirektör, Martin Persson, utbildningschef och Sven- Johan Davidsson, grundskolechef höll en presskonferens på onsdagen. Foto: Oscar Schau
Någon har hängt en ängel vid brevlådan vid huset där den döda familjen bodde i Bjärred utanför Lund. Fallet utreds som ett misstänkt mord. Foto: Johan Nilsson / TT

Byn i chock efter misstänkta familjemordet

Bjärred På tisdagen hittades en hel familj död i sitt hem i Bjärred, två vuxna och två barn. Kommunen samlade under dagen krafterna för att ge anhöriga och berörda stöd.

Två bilar på uppfarten med borttagna registreringsskyltar. En regnblöt gunga i trädgården.
Det var på tisdagseftermiddagen som polisen larmades till familjens hem efter att pappans arbetsgivare larmat om att mannen inte kommit till jobbet.

I villan hittades samtliga i familjen döda, två vuxna i 40-årsåldern och två flickor. Barnen gick i femte respektive åttonde klass.
Händelsen utreds som mord. Det finns ingen misstanke om en potentiell gärningsman utifrån, enligt polisen.
– Vi kommer under dagen att hålla förhör utanför familjekretsen men vi söker ingen yttre gärningsman, säger Ewa-Gun Westford, pressinformatör på Skånepolisen, som inte vill gå in närmare på vad som kan ha hänt i huset.
– Vi har en teori och sedan får vi se om den bär.

Läs mer: Fyra personer funna döda i villa i Bjärred

På onsdagen samlade kommunen krafterna för att möta behovet av stöd för anhöriga och berörda på orten.
På flickornas skolor, Bjärehovskolan och Alfredshällskolan, har extra kuratorer och sjuksköterskor kallats in, och minnesrum tillägnats de avlidna.
Utanför vajar flaggorna på halv stång.
Förutom beredskapen på skolorna så finns det även stöd att få i Bjärreds kyrka. Insatserna kommer att finnas på plats så länge som de behövs.
Amelie Gustafsson, socialchef i Lomma kommun och ansvarig för den aktiverade krisstödsorganisationen, kan inte minnas någon liknande händelse på orten.
– Detta är en förfärlig tragedi och alla är på olika sätt berörda i kommunen. Det är hemskt, säger hon.

De två flickorna hade hemundervisning med anpassad studiegång flera dagar i veckan, något som åtminstone ett av barnen haft i flera år. Flera lärare har varit inblandade i flickornas undervisning och ska ha haft en god kontakt med familjen.
Vad för slags medicinskt tillstånd som motiverade hemundervisningen vill kommunen inte berätta med anledning av sekretess. Familjen ska dock inte ha haft kontakt med socialetjänsten tidigare.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Brukar du äta lutfisk på julafton?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev