TFF värvar loss Erik Andersson

MALMÖ Malmö FF och Trelleborgs FF är överens om en övergång för Erik Andersson. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan.

Under två perioder har MFF-talangen Erik Andersson varit utlånad till Trelleborgs FF.
Den gångna säsongen spelade han, efter att ha kommit tillbaka från en korsbandsskada, 23 matcher och var med om att föra laget upp till Allsvenskan.

Nu står det klart att innermittfältaren lämnar MFF och blir TFF:are ”på riktigt”.
Under tisdagen tackade MFF Erik Andersson för tiden som varit och önskade honom lycka till:
– Erik är en lugn och bra kille som visat styrka och målmedvetenhet i sin återfas efter skadan. Han behöver regelbunden speltid och det är inte något vi kan garantera att han får hos oss. Vi har en god dialog med Trelleborg som har visat stort intresse för Erik och vi är överens om att gå skilda vägar, förklarade MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Erik Andersson kommer alltså att spela allsvenskt med TFF under den kommande säsongen:
– Det känns bra att komma tillbaka till Trelleborg där jag har trivts och haft två bra utlåningar. Framför allt förra året var en rolig resa och jag fick mycket speltid efter sommaren.
– Sen är det såklart tråkigt att det inte blev fler matcher i MFF, men jag tittar ändå tillbaka på en lärorik tid. Jag har tränat med Sveriges bästa spelare och känner att det har utvecklat mig hur mycket som helst. Och när jag skadade mig fick jag hjälp av fysioteamet att komma tillbaka så snabbt som möjligt. Det är jag tacksam för.

×