Joby Messier coachade Pantern för första gången i tisdagens segermatch mot Troja/Ljungby. Med Fredrik Hallberg som assisterande tränare. Foto: Bildbyrån

Messier började som en vinnare

MALMÖ Panterns rykande färska nya tränare Joby Messier coachade laget för första gången mot Troja/Ljungby och fick börja med en seger – som dock satt långt inne. Pantern vann till slut med 2-0.

Härom dagen stod det klart att miljardären Hugo Stenbecks intåg i Pantern medförde ett nytt namn i den sportsliga ledningen.
Nye huvudcoachen Joby Messier, 47, kusin till världsstjärnan Mark Messier, klev in och efter bara en enda träning med laget stod han som huvucoach i båset i tisdagens match.
– Nja, om man räknar uppvärmningen inför matchen så är det nästan två träningar, log Messier efter matchen.
Att han nappade på utmaningen var enligt honom själv ganska naturligt:
– Det är en bra nivå, en bra liga och bra hockey och jag hade bara hört bra saker om laget och klubben. Det kändes som en spännande utmaning helt enkelt.

Att gå in och förändra saker och ting direkt var aldrig aktuellt:
– Nej, de har en väl fungerande spelidé och det har ju gått bra för laget. I det här läget handlar det bara om detaljer. Men det är klart att det finns potential för utveckling.
– Det är en bra och positiv grupp och målet är att vinna så många matcher som möjligt. Om det räcker till avancemang återstår att se, men målet måste ju vara topp två och sedan play off.
Messier, som själv har en skaplig spelarkarriär bakom sig som back i NHL, var emellertid inte helt nöjd med det han såg mot Troja Ljungby:
– Vi hade problem med att sätta press offensivt och tappade för många puckar. Enligt Fredrik (Hallberg, numera assisterande coach igen) var det en av lagets sämsta matcher för säsongen, men samtidigt var motståndarna välorganiserade och gjorde det svårt för oss.
– Vi kämpade i varje fall bra och så var målvakten riktigt bra, om han inte varit det så hade det kunnat bli en helt annan match.

Målvakten, ja. Robin Jensen svarade för en ruggigt stark insats, höll nollan och stod ivägen för en rad heta frilägen. Utan tvekan matchens lirare:
– Det var nog min svettigaste nolla den här säsongen, sa Jensen själv efter matchen.
Den första perioden slutade 0-0. Sedan lyckades Pantern ta ledningen dryga sju minuter in på den andra perioden efter en fantastisk passning från Marcus Sylvegård (inlånad från Redhawks) som gav Sebastian Strandberg öppen kasse.
– I det läget var inte förtjänta av att leda. Men det var en riktigt bra passning av Marcus som var duktig, berämde Jobie Messier.

1-0 stod sig sedan in i slutminuten då Troja/Ljungby tog ut målvakten – och Olle Liss kunde fastställa slutresultatet i öppen kasse. Efter assist från just Marcus Sylvegård.
– Jag vet att laget kan bättre, därför var det också bra att vi vann i dag., sa Messier.
Robin Jensen hade bara gott att säga om nya tränaren:
– Han verkar kunnig, så det ska nog bli bra.
Lagkaptenen Kim Johansson var lättad över att turbulensen i klubbledningen är över:
– Nu är det bara fokus på hockey framöver. Så j-a skönt!

Lite smolk i glädjebägaren var att Fredrik Styrman stoppades från att spela på grund av att klubben hade glömt att betala in de 500 kronorna som en registrering kostar när han skulle registreras tillbaka från utlåningen till Frölunda.
– Det var sådant här ansvar som låg på Håkan Åhlund. Nu ligger ansvaret på Fredrik (Hallberg) och Joby (Nya huvudtränaren). Och jag hade väl förutsatt att det skulle fungera, men så är det tyvärr. Pinsamt, sa Panterns ordförande Mattias Shönhult till Kvällsposten.

×