Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån/MFF

Fouad Bachirou klar för MFF

Fotboll Efter en tids spekulationer står det nu klart att Fouad Bachirou är klar för Malmö FF.
Den 27-årige mittfältaren kommer närmast från succélaget Östersund.

Fouad Bachirou är född i Frankrike och spelar för Komorernas landslag. Sin fotbollsutbildning fick han på PSG:s akademi och spelat några år i skottska Geenock Morton innan han 2014 kom till Östersund. Den senaste säsongen har han varit en viktig del av det lag som tog hem svenska cupen och spelade framgångsrikt i Europa League.

Den 11 januari kommer den centrale mittfältaren att delta på sin första träning med Malmö, där han kommer att bära nummer sju på ryggen.

– Det är en spelare som varit väldigt bra i Allsvenskan och dessutom visat att han håller i internationellt spel. Han är en bolltrygg och intelligent mittfältare som jobbar hårt på planen. Vi är väldigt nöjda med att ha knutit honom till oss, säger sportchef Daniel Andersson.

Och nyförvärvet själv tycker att det känns spännande att komma till de regerande mästarna:
– Jag vill pröva mig själv på högsta möjliga nivå och i Sverige är det MFF som kan erbjuda mig den utmaningen. Jag ser fram emot atmosfären och de stora matcherna. Men framför allt vill jag vinna titlar och försöka nå Champions League.

Läs mer:

×