Tröja nummer sju har med kort varsel bytt ägare, från Anders Christiansen till Fouad Bachirou. Foto: MFF

Fouad Bachirou är klar för Malmö FF

MALMÖ Det har varit en snackis under några veckor men under tisdagen presenterades Fouad Bachirou officiellt av Malmö FF.
Innermittfältaren från Östersund börjar träna med sin nya klubb redan i morgon.

27-årige Fouad Bachirou har varit en viktig spelare för Östersunds FK i samband med klubbens framgångar i Europa League.
Men trots att ÖFK är framme vid en sextondelsfinal i Europa League, mot självaste Arsenal, valde Bachirou att lämna klubben innan den stora matchen.
– Jag är inte så ung längre och kände att jag behövde gå vidare i karriären. Det är klart att de var besvikna i Östersund, men samtidigt önskade de mig lycka till, berättade Bachirou när han presenterades officiellt som MFF-spelare.

Han hade även bud från en MLS-klubb i USA, men valde ändå Malmö FF.
– Jag vill vara kvar i Europa, vinna titlar och försöka kvala in till Champions League. MFF är en stor och välkänd klubb med stor organisation och en fin anläggning, förklarade Bachirou som även lockades av närheten till kontinenten.
– Jag har föräldrar och släkt i Paris där jag är uppvuxen och det blir närmare till dem nu. Dessutom är Malmö en större stad än Östersund och så är jag inte särskilt förtjust i snö.
Om sina kvaliteter som spelare säger han själv att det inte spelar särskilt stor roll för honom om han som central mittfältare får en defensiv eller offensio roll eftersom han ser sig som en tvåvägsspelare.

– Det är upp till coachen, men jag behärskar båda, ser mig som en tvåvägsspelare. Men jag vet att jag behöver utvecklas när det gäller att göra fler poäng.
Fouad Bachirou inledde sin karriär i Paris SG där han kom nästan hela vägen till A-laget innan han som 20-åring tvingades att söka sig vidare. Då hamnade han i skotska Greenock Morton och spelade där i fyra år innan flyttlasset gick till Östersund. Han respresenterar Komorernas landslag, som frampå vårkanten ska försöka kvala in till African Nations Cup (möter Kamerun, Marocko och Malawi).
Fouad Bachirou tar över Anders Christiansens tröjnummer, sju, i MFF.
– Det är en spelare som varit väldigt bra i Allsvenskan och dessutom visat att han håller i internationellt spel. Han är en bolltrygg och intelligent mittfältare som jobbar hårt på planen. Vi är väldigt nöjda med att ha knutit honom till oss, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

×