Bestals på sin bil – kan själv få böta 2 000 kr

NORRA RÖRUM Norra Rörumsbon bestals på sin bil – men riskerar själv att få böta 2 000 kronor för att ha lämnat fordonet utan uppsikt med motorn igång.

Det var i söndags på Höörsvägen som bilägaren startade sin bil, men kom på att han skulle hämta något inne i sitt hus.

Bilägaren lät nyckeln sitta kvar i tändningslåset och motorn vara igång – men någon okänd person passade då på att stjäla fordonet.
När bilägaren kom tillbaka och såg att bilen var borta kontaktade han på polisen – men fick då veta att inte bara personen som stal bilen är misstänkt för brott utan även han själv.
– Det handlar då om ett misstänkt brott mot trafikförordningen. Det heter att man inte vidtagit lämpliga åtgärder för att förhindra att ens fordon brukas av annan, säger kommunpolis Mats G Odestål, som konsulterade expertis på Eslövs polisstation innan man kunde leta sig fram till rätt lagparagraf.

Mats G Odestål vill inte föregå utredningen om detta, men säger att det handlar om böter på 2 000 kronor för det aktuella brottet om bilägaren bedöms skyldig.
Den bestulne bilägaren är mycket kritisk:
– Bilen var alldeles nerisad och det handlade bara om ett mycket kort besök inne i vårt hus. Man kan ju inte tro att alla är tjuvar!
Även personen som tog bilen är misstänkt för brott.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

  • Nej (86%, 587 Röster)
  • Ja (14%, 95 Röster)

Antal röster: 682

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×