MFF premiärtränar. Markus Rosenberg mot en ny säsong. Foto: Claes Hall
Foto: Claes Hall
Foto: Claes Hall
Nära 1 600 personer ska ha varit på plats under MFF:s premiärträning. Foto: Claes Hall
Foto: Claes Hall

MFF inledde nya året utan nyckelspelare

Fotboll Inför bengaler och raketer mot himlen inledde Himmelsblått det nya fotbollsåret.
– Det är häftigt att starta säsongen så här, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson efter lagets första träningspass på Malmö IP inför de allra mest hängivna supportrarna.

Det var förvisso isande kyligt, fuktigt och disigt, men fotbollstemperaturen gick det sannerligen inte att klaga på under måndagskvällen på Malmö IP.
Flera tongivande spelare har i dagarna lämnat MFF, några stjärnor är just nu iväg på landslagsuppdrag, men intresset för den första träningen var ändå stort.
– När det ser ut så här, så förstår alla i truppen hur stort intresset för klubben är här i Malmö, säger Magnus Pehrsson, som redan för ett år sedan fick vara med om en MFF-upptakt.

Som den ordningsman han är, så ville ”MP” direkt börja gnugga på de grunder som ska bygga ett nytt framgångsrikt fotbollsår.
– Eftersom vi har många nya i truppen, så är det viktigt att jobba med grunderna i vårt spel. Vi vill bli vassare på att sätta igång spelet, och vi ska klara av att spela oss ur en hög press, förklarar MFF-tränaren temat för årets premiärträning.

Trots den kalla aftonen så blev det planerade entimmespasset längre än så. Här lämnas uppenbart inget åt slumpen.
Magnus Pehrsson vet att han och truppen har ett hårt arbete framför sig för att infria de högt ställda förväntningarna. En efter en har nyckelspelarna från fjolårssäsongen i dagarna tackat för sig och dragit vidare mot nya utmaningar.

Framförallt
saknades förstås den flinke speluppläggaren, danske publikfavoriten Anders ”AC” Christiansen, som till mångas förtret har valt att spela i belgiska ligafemman Gent.
– Det är förstås ett stort avbräck att tappa allsvenskans bäste spelare. Han går inte att ersätta rakt av, det kostar alldeles för mycket pengar och är inte heller lätt att hitta. Men det finns andra sätt att bli ett bra fotbollslag utan ”AC”, förklarar Magnus Pehrsson.

Och han erkänner utan omsvep att han räknat med att både ”AC” och Erdal Rakip skulle fortsätta i MFF även den här säsongen. Så var känslan i höstas, men i fotbollen går inget att ta för givet.
Nu tvingas därför sportchefen Daniel Andersson att ge sig ut på värvarstråt, och redan på måndagen tycktes han ha fått napp på kroken.
Aftonbladet uppger enligt initierade källor att Östersunds mittfältare Fouad Bachirou är klar för MFF. Eftersom 27-åringen har en utköpsklausul i kontraktet med ÖFK, så ska övergångssumman stanna på runt sju miljoner kronor.

Fransmannen, som en gång har skolats i Paris SG, lär presenteras senare i veckan. Han blir i så fall MFF:s fjärde nyförvärv efter Eric Larsson (Gif Sundsvall), Egzon Binaku (BK Häcken), och islänningen Arnor Ingvi Traustason (Rapid Wien).
Den spännande kvartetten lär vara med på konstgräset på Malmö IP lördagen den 20 januari klockan 13. Då spelar MFF årets första träningsmatch mot danska Fremad Amager.

Läs mer:

×