128 pensionärer har blivit hedersseniorer på Sjöbo Kraftverk.
Bruno Eskilsson, 81 år, på Kraftverket i Sjöbo.
Gun Landén, nybliven 70-åring och hederssenior på Sjöbo Kraftverk.
Siv Eskilsson, 78 år, på Kraftverket.
Knut Landén, 72 år, tränar regelbundet på Sjöbo Kraftverk.

Hedersseniorer tränar gratis på Kraftverket

Skurup Sedan ett år tillbaka får alla som tränat ett år på Kraftverket träna gratis från det de fyller 70 år – på livstid.
I dagsläget är hedersseniorerna 128 stycken.

– Det blir fler och fler hela tiden, berättar Syliva Harrysson som är personalansvarig på Atletklubben Sjöbo Kraftverk, ASK. Inte konstigt. Det är en fin morot att börja träna på ålderns höst och veta att det inte innebär någon kostnad alls från den dag man fyller 70 år. Kraftklubbens initiativ började för ett år sedan, och kläcktes på ett möte. Den ideella föreningen vill alltid erbjuda utveckling och den här idén föll väl ut.

– Mmm, jag har lagt väldigt mycket pengar här sen 1995. Så det är fint att de kan sponsra lite, tycker Brita Johannesson som tagit bilen hit från Vollsjö. Hon är 88 år gammal och har tränat två gånger i veckan på gymmet sedan hon gick i pension.
– Kanske kan det få igång en del soffpotatisar också, säger hon med ett litet leende på läpparna medan hon jobbar på träningscykeln.

Hederseniorerna vittnar om att de känner i kroppen om de inte kommer i väg på sin träning, det känns inte bra. Däremot mår de bra i både kropp och själ av att träffas regelbundet på gymmet och ibland går de och fikar tillsammans också.
Sylvia Harrysson, ordförande Tomas Widén och instruktörerna Elisabeth och Arne Bendroth vittnar om att de äldre får en friskare vardag efter att de tränat en tid. De som inte kunnat gå i trappor på grund av ont i knäna börjar utmana sig själva igen och klarar det.
– Vi har egentligen ingen ålder här. Jag känner mig som henne, säger 70-åriga Arne och tittar på 30-åriga Sylvia med ett spjuveraktigt leende.
– Egentligen är det Sjöbo kommun som har en väldigt bra syn på friskvård, säger Tomas och konstaterar att deras hyressponsring gör det här möjligt.

Föreningen firar 30 år i år och det kommer märkas under året på så vis att det kommer bli fler evenemang. Vilka de blir är inte spikat än.

Läs mer:

Dagens fråga

Vill du ha ett extra val till riksdagen nästa år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×