Ted Eriksson från Ystad knivhöggs i Stockholm i fjor. Foto: Polismyndigheten

Åtal för knivattack mot polis

YSTAD Den 18-årige mannen som knivhögg polisen Ted Eriksson från Ystad har åtalats misstänkt för mordförsök vid Stockholms tingsrätt.

– Det ska bli skönt att få det rättsliga avklarat. Det är som att privatlivet har pausats, säger Ted Eriksson till Dagens Nyheter.
Enligt stämningsansökan har mannen uppsåtligen försökt döda den 33-årige Ted Eriksson genom att hugga eller sticka honom med en kniv kring halsen och nacken så att det uppstod blodvite och sår. Han har visat särskild hänsynslöshet.
Det inträffade den 31 augusti 2017 vid Björns trädgård i Stockholm, när Ted Eriksson och en kollega patrullera under en demonstration vid Medborgarplatsen på Södermalm.
Sex vittnen har förhörts om den oprovocerade attacken som fångades av en övervakningskamera.

Ted Eriksson minns att han ropade till en kollega att han hade blivit knivhuggen och att han behövde ambulans.
– Jag satt där på knä på trottoaren tänkte: Är det så här jag ska dö, här i Björns trädgård? har han berättat för Skånska Dagbladet.
Han är tillbaka i tjänst sedan oktober i Stockholm men han har fortfarande sviter av skadan och händelsen har också förändrat jobbet för honom.
– Man är mer på sin vakt. För egen del, så fort jag hör eller ser något i ögonvrån reagerar kroppen snabbare, säger han till DN.

18-åringen står också åtalad för att ha misshandlat två elever på Tyresö gymnasium några dagar före attacken mot polismannen.
Åklagaren yrkar på att mannen ska utvisas från Sverige.
Den åtalade satt häktad mellan den 2 september och 18 oktober.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×