Så här kommer den nya restaurangen att se ut när den är färdig framåt vårkanten.

Amerikansk snabbmatsjätte tar plats vid Nova

lund KFC – det är en förkortning som Lundaborna nu får lägga på minnet. Den står för Kentucky Fried Chicken. Företaget expanderar för närvarande i Sverige och öppnar snart en restaurang vid Nova, bredvid hamburgerrestaurangen Max.

KFC:s restaurang byggs av fastighetsbolaget Öresundsporten.
– Vi jobbar annars mest med bostäder i Lund och Malmö samt med vård och skola, så detta är ett helt nytt ben för oss, säger Björn Lanner, ansvarig för ekonomi och marknadsförening på Öresundsporten.
Fastighetsbolaget satsar parallellt på en driv-in med flera restauranger som ska öppna på Skarpskyttevägen på Norra Fäladen.
Vilka restauranger det rör sig om är ännu en hemlighet. Förhandlingar pågår fortfarande, uppger Björn Lanner.
På tomten där KFC etablerar sig låg tidigare en byggnad som tillhörde fackförbundet Grafiska föreningen. Den byggnaden har rivits. Istället uppförs en helt ny restaurang, anpassad för snabbmatskedjans koncept.
Restaurangen ska öppnas så snart byggnaden är färdig. Björn Lanner tippar på att det blir i mars, april.
Det blir KFC:s första enhet i Lund, men företaget är redan etablerat på två andra orter i Skåne, Lockarp i Malmö och i Helsingborg.
Totalt i Sverige har KFC fem andra restauranger.
Öresundsporten, som har ett fastighetsbestånd värt en miljard kronor, vill stärka sin närvaro i goda handelslägen. Nova räknas som ett sådant.
– Vi har fler spännande projekt på gång, som vi genomför i samarbete med våra kunder. Tillsammans skapar vi ännu attraktivare handelslägen, säger Ole Bang Pedersen, vd för Öresundsporten, i ett pressmeddelande.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×